Haberler

Eski Başkana 'Tonya Faizi' Davası

Zonguldak'ta yaşayan Ahmet Kurt, Şoförler Odası'na aday olan söylediği 'Tonyalı Faizi' sözü nedeniyle Alaattin Toros'dan şikayetçi oldu.

Zonguldak'ta yaşayan Ahmet Kurt, Şoförler Odası'na aday olan söylediği 'Tonyalı Faizi' sözü nedeniyle Alaattin Toros'dan şikayetçi oldu.

Zonguldak'ta Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yaklaşan genel kurulu öncesinde eski başkanlarından Alaattin Toros, yeniden aday olduğunu açıkladı. Toros, Oda başkanlığı görevini sürdüren Osman Bahar'ın kendisine borcu olduğunu iddia ederek "Borcunu Tonya Faizi ile Verecek" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

İl genelindeki yerel gazetelerde çıkan haberi okuyan, Ahmet Kurt ise şikayet dilekçesi hazırladı.

"TONYA'LILARI TEFECİ OLARAK İTHAM ETTİ"

Şikayet dilekçesini Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunan Ahmet Kurt, Alaattin Toros'un açıklamalarının Tonyalı vatandaşları üzdüğünü ifade etti. Kurt, verdiği şikayet dilekçesinde şunları dile getirdi:

"İlimizde günlük yayın yapan bir gazetede 'Borcunu Tonyalı Faizi ile Verecek' başlığı ile tüm Tonya'lılara hakaret edilmiştir. Haberde aralarında bir alacak verecek meselesi olduğu anlaşılan eski ve yeni şoförler odası başkanlarının haberi bulunmaktadır. Bu ilişkide alacaklı olduğunu iddia eden şikayetini ettiğimiz Alaattin Toros, alacağını faizi ile birlikte alacağını ve faiz olarak da banka faizi ile değil Tonya faizi ile alacağını belirtmiştir. Bu ifadesi ile tüm Tonya'lıları tefeci olarak itham etmiştir. Aslı olmayan son derece yakışıksız bu ifadeleri tüm Tonya'lılara ve şahsıma hakaret kastı ile söylediği açıktır. Bu hakaretin cezalandırılması ve kamu davası açılması için gereğinin yapılmasını arz ediyorum."

Öte yandan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar da düzenlediği basın toplantısında Alaattin Toros'a borcunun olmadığını söyledi. Bahar, Toros'un borcunu tahsil etmesi için bu güne kadar beklemesine anlam vermediğini ifade etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Kurt Zonguldak Tonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title