Haberler

Tansu Çiller İfade Verdi: 28 Şubat Özünde Darbedir

Güncelleme:

Eski Başbakan Tansu Çiller, 28 Şubat davasında "şikayetçi" olarak ifade verdi ve "28 Şubat özünde darbedir." dedi.

Eski Başbakan Tansu Çiller, 28 Şubat davasında talimatla "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. "28 Şubat bir özünde bir darbedir" diyen Çiller, mahkemeye 3 sayfalık yazılı dilekçe sundu.

İFADESİNİN ALINMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davası kapsamında mahkeme Çiller'in İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifadesinin alınmasına karar vermişti. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen talimat duruşmasına avukatı ile birlikte katılan eski başbakan Tansu Çiller, mahkemeye 3 sayfalık yazılı dilekçe sundu.


(Çiller ve beraberindekiler adliyenin protokol kapısından adliyeye giriş yaptı. Özel güvenlik görevlileri basın mensuplarının görüntü almasını engellemek istedi.)

"GENEL OLARAK BU BİR DARBEDİR"

Duruşmada kısa bir açıklama yapan Çiller "Genel olarak bu bir darbedir. Belki bu darbe bizim geleneksel olarak bildiğimiz bir darbe değil ama özünde bir darbedir. Çünkü milli irade ile meclise yollanmış bir çoğunluk bir başka iradeye teslim edilen bir süreçte milli iradenin meclise yolladığı temsilcilerinin elinden alınmış ve bir başka azınlığa milletin iradesi teslim edilmiştir. Bunun ayrıntıları dilekçede mevcuttur." dedi.

Çiller'in açıklamalarının ardından sanık Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Çiller'e sorular yöneltmek istediğini belirtti. Çiller, soruların yazılı olarak iletilmesi halinde kendisi de avukatı aracılığıyla yazılı olarak cevap vereceğini söyledi. Bunun üzerine avukat Ersöz, Çiller'in mahkemeye sunmuş olduğu dilekçenin okunmasını istedi. Ersöz'ün bu talebi üzerine Çiller'in dilekçesi okundu.

ÇETİN DOĞAN'DAN ÇİLLER'E 8 SORU

Sanık Çetin Doğan duruşmada söz alarak Çiller'e bazı sorular sormak istediğini belirtti. Doğan, "Askerler tarafından hükümetin yıkılmasına yönelik olarak doğrudan veya dolaylı bir şekilde özellikle DYP'li milletvekilleri ile görüşme ve baskı yapılması hususunda askerler tarafından yapılmış bir baskı veya tazyikten haberi var mıdır? Biz Batı Çalışma Grubu olarak yaptığımız brifinglerde hükümete yönelik olarak herhangi bir şekilde bir tehdit veya baskı, küçük düşürme ve saygısızlık beyanımız olmamıştır. Bizim Batı Çalışma Grubu başkanı olarak hükümeti düşürme, tehdit, baskı ve saygısızlık gibi bir beyanımızın olduğuna ilişkin mağdurun bir bilgisi var mıdır ?" gibi 8 soruyu Çiller'e yöneltti. Doğan'ın soruları Çiller tarafından daha sonra cevaplandırılmak üzere duruşma zaptına yazdırıldı.

Duruşmaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, Çiller'in beyanının alınması nedeniyle işi biten talimat evrakının Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tansu Çiller Çetin Doğan 28 Şubat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (57)

KILIÇ:

SAYIN ÇİLLER DÖNEMİNDE PKK YOK OLACAK DERECEYE GELMİŞDİ AKP DÖNEMİNDE ÇÖZÜM SAYESİNDE PKK YA ÇAG ATLATILAR

16
14
yanıtYanıtla
ali:

güneydoğu için bunun gibi birisi lazım

16
12
yanıtYanıtla
TRabzonlu:

Bir çok erkek siyasetçiden daha erkek birisi idi keşke muhalefette olsa. . . !!!

11
14
yanıtYanıtla
efe 43:

pkklılar intikam alıyor , bunuda yaptın ya tayyip yazıklar olsun

10
13
yanıtYanıtla
serhatMobil-ANDROID:

saygi deger basbakanim sizi 2015 secimlerinde gormek istiyoruz insallah

12
11
yanıtYanıtla
toprak:

asıl çıyanın başı bu. faili meçhulleri buna soracaklar aslında.

12
7
yanıtYanıtla
GoodmorningmobilWeb@haberler.com:

Türkiyede Cezaevine girmeyi hakeden yegane kişidir Çiller.O bir savaş suçlusu ve miloseviçlerle beraber Laheyde yargılanmalı, çünkü aynı suçları işlemiştir Tarihi soykırımın baş suçlusudur o..

6
11
yanıtYanıtla
veli akarmobilWeb@haberler.com:

Turban taksa tam bizden...

7
7
yanıtYanıtla
murat:

Bu kadın ve kocası çok çaldı. Bu kadın o kadar mazlum insan öldürdü ki, Cehennem ateşi bunu yakar mı, bilmem. . . .

7
7
yanıtYanıtla
Selman KALYONCU:

Sayın ÇİLLER, bu ülkenin bir çakıl taşını vermem dediği için iktidardan indirildi. Bugün gelenler ise ne yaptıkları ortada bu ülkede mağdur aranıyorsa demokrasinin mağduru Tansu Çiller dir. Sana verdiğim oy helal olsun. Onun siyasete döneceği günü bekliyorum.

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title