Haberler

Eski Bakanlardan Nahit Menteşe Aydın'da

Türk Siyaset Tarihinde 25 Yıl Milletvekilliği ve 12 Kez Bakanlık Yaparak Rekorlara İmza Atan Nahit Menteşe Aydın'ın Nazilli İlçesinde Dostlarını ve Kendi Adını Taşıyan Okulu Ziyaret Ederek Anılarını Tazeledi.

Türk siyaset tarihinde 25 yıl milletvekilliği ve 12 kez bakanlık yaparak rekorlara imza atan Nahit Menteşe Aydın'ın Nazilli ilçesinde dostlarını ve kendi adını taşıyan okulu ziyaret ederek anılarını tazeledi.

Siyaseti bıraktıktan sonra uzun süre ortalarda görünmeyen Menteşe Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Daha önce DYP'de birlikte çalıştığı dostlarından işadamı Osman Kana'yı işyerinde ziyaret eden Menteşe, burada bir araya geldiği eski partilileriyle uzun süre sohbet ederek hasret giderdi. Nazilli'de bir çok kamu binasının yapımında emeği geçtiğini belirten Menteşe hizmet vermiş olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Menteşe gazetecilerin "Seçimler yaklaşıyor. Tekrar politikaya dönmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Şu anda gündemimde politikaya geri dönme düşüncesi yok. Ama zaman ne gösterir bilemiyorum. Dönmemi isteyen birçok eski dostum ve arkadaşım var. Eşimle birlikte ortak karar alırsak belki olabilir. Ancak ben gençlerin aktif olmasını istiyorum" cevabını verdi.

Daha sonra kendi adını taşıyan Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Nahit Menteşe, okulda öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Uzun bir aradan sonra ilk kez bu okula geldiğini belirten Menteşe öğrenciler hitaben yaptığı konuşmada "En çok onur duyarak görev yaptığım bakanlık Milli Eğitim Bakanlığıydı. Bu bakanlıktan içişleri bakanlığına geçtiğimde oldukça üzülmüştüm. Çünkü eğitim ve öğretimle uğraşmak en fazla onur duyduğum bir görevdi. Nazilli'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kurduğumuzda, eğitim ve öğretim kenti olma yolunda ilk adımı atmıştık. Şu an görüyorum ki Nazilli eğitimde iyi bir yere gelmiş. Adından oldukça fazla söz ediliyor. Değerli Kaymakamınızın, Belediye Başkanınızın, Milli Eğitim Müdürünüzün ve velilerin desteği ile eğitimde kaliteyi yakalamışsınız. Kutsal olan eğitime verdiğiniz önem nedeniyle hepinizi kutluyorum" dedi.

(AS-İK-YK)

25.04.2007 11:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title