Haberler

Eski Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "(Asgari ücret) Bunun için Meclis'ten kanun çıkarmaya ihtiyaç yoktur.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "(Asgari ücret) Bunun için Meclis'ten kanun çıkarmaya ihtiyaç yoktur. İşveren olan MHP, CHP ve HDP'nin karar alması lazım. Alt limit zaten belli ve üst limitte sınır yok. Eğer samimilerse buyursunlar Kılıçdaroğlu İzmir, Çankaya, Eskişehir Belediyelerinde seçimden önce asgari ücreti kendi vaadettiği rakama taşısın" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir'e gelen Bozdağ, Ürgüp Belediyesini ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bozdağ, muhalefet partilerinin seçim vaatlerinin ayağının yere basmadığını söyledi. Bozdağ, "Siyasi partilerin genel başkanlarının açıklaması vaat sınırını aşarak palavra yarışına dönüşmüş durumda. Türkiye'de seçmene dönük bu palavra zihniyeti esasında 90'lı yılların siyasetidir. 'İki anahtar vereceğim, şunu vereceğim, bunu vereceğim' diyerek oy isteyen bir zihniyet vardır. Bu Türkiye'yi batırmıştır" dedi.

Partilerin asgari ücretle ilgili vaatlerini anımsatan Bozdağ, asgari ücreti artırmak için iktidar olunması gerekmediğini söyledi. Bozdağ, "Bunun için Meclis'ten kanun çıkarmaya ihtiyaç yoktur. İşveren olan MHP, CHP ve HDP'nin karar alması lazım. Alt limit zaten belli ve üst limitte sınır yok. Eğer o zaman samimilerse buyursunlar Kılıçdaroğlu İzmir, Çankaya, Eskişehir Belediyelerinde seçimden önce asgari ücreti kendi vaadettiği rakama taşısın" diye konuştu.

-"Diyanet İşleri Başkanlığı birliğin çimentosudur"

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının siyaset malzemesi haline getirildiği başka bir seçim dönemi hatırlamadığını belirterek, Başkanlığın kaldırılacağı yönündeki söylemleri eleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir birlik çatısının iyi korunması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bir yandan 'Diyanet'i kaldıracağız' diyorlar öte yandan 'zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersini kaldıracağız' diyorlar, öte yandan '1+8+4 eğitim sistemine geçeceğiz' diyerek '28 Şubat'ın eğitim zulmünü yeniden getireceğiz' diyorlar. Daha doğru bir ifadeyle bunun anlamı 'meslek liselerinin ve imam hatip liselerinin önünü kapatacağız' diyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı bu ülkenin birliğinin ve dirliğinin çimentosudur. Atatürk aynı kanunla hem Genelkurmay Başkanlığını hem de Diyanet İşleri Başkanlığını kurmuştur. Birisi bu ülkenin maddi ordusudur ve vatanı savunmak gerekirse şehadeti ile savunur. Öteki ise ülkenin manevi gücüdür. Bu iki gücü Türkiye'de kimse kaldırmaya gücü yetmez. Bunu aklından geçirenler akıllarını bir daha başlarına devşirsinler".

Daha sonra Ürgüp'te esnafla görüşen Bozdağ'a AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir milletvekili adayları Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve partililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kemal Kılıçdaroğlu Bekir Bozdağ Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title