Haberler

Esenlik Sosyal Tesisler Markalaşma Yolunda İlerliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi başta marketçilik olmak üzere birçok hizmet dalında adından başarıyla bahsettiriyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi başta marketçilik olmak üzere birçok hizmet dalında adından başarıyla bahsettiriyor. Son dönemlerde özellikle sosyal tesis işletmeciliğinde de isminden bahsettiren Esenlik bu yönde de ciddi bir markalaşma olma yolunda hızla ilerliyor.

Kentin en önemli lokomotif kurumu olan Esenlik, birçok dalda üretim ve hizmeti ile adından başarıyla söz ettiriyor. Marketçilikle başlayan ve sonrasında, temizlik, gıda, inşaat, yapı gibi bir çok dalda da büyüyen Esenlik sosyal tesis işletmeciliğin de markalaşma yolunda ilerliyor.

Sosyal tesis işletmeciliğinde güzel bir yelpaze yakaladıklarının altını çizen Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, şuanda Dedekorkut, Kernek, Hürriyet Parkı ve Turgut Özal Tabiat Parkı işletmeciliği ile Malatyalılara hem kaliteli, hem de ekonomik hizmet sunduklarını kaydetti.

Bir çok alanda olduğu gibi sosyal tesis işletmeciliğinde de Esenlik'in ciddi bir mesafe katettiğini belirten Boyraz, "Esenlik'in işlettiği sosyal tesisler özellikle tercih ediliyor, ailecek gelinen ve güvenilen yerler haline dönüştük" dedi.

Son olarak Büyükşehir Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi ile Yeni Nikah Sarayının da işletmesinin Esenlik tarafından yapılmaya başlanıldığını kaydeden Boyraz, "Gerçekten bu tesislerimiz güzide mekanlar, Türkiye çapında da önemli projeler arasında yer alıyorlar. Yaşam ve Spor Merkezimiz ve Nikah Sarayımız halkın en çok tercih ettiği mekanlar haline geldi. Yarına Büyükşehrin bize sunacağı diğer projelerle birlikte bu sosyal tesis hizmetlerini de markalaştırma ve halkın güvenilir bir şekilde kullandığı mekanlara dönüştürmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründe de ciddi bir marka olduklarını kaydeden Boyraz, Esenlik markası olan MESTON'u da Türkiye çapında bir markaya dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi. Özellikle bu yıl kent ve ahşap mobilya da bir gelişim sağladıklarını ifade eden Boyraz, "20 Ekimde Büyükşehir Belediyesinin fuarında da bu ürünlerimizi sergileyeceğiz. Artık Malatya'mızda ve bölgemizde bütün belediyelerin sokağında, caddesinde, projelerinde MESTON'un bir eserini bulacaksınız" dedi.

Esenlik Asfalt üretim tesislerinin de başta Büyükşehir olmak üzere merkez belediyelere asfalt temin ettiğini belirten Genel Müdür Boyraz, "Buda ciddi bir güç oldu bizim için. Asfaltı kaliteli, son teknoloji ile üretiyoruz ve bu anlamda da iyi bir noktaya geldik. İnşallah birde taş ocağı kuracağız bununla ilgili bir şantiye oluşturacağız. Bunun ÇED raporlarını tamamladık. Bunu da 2017 hedefleri arasına koyduk. Böylelikle Esenlik olarak bu üretimleri birbirlerini destekleyen entegre bir kurum haline dönüşüyoruz" dedi.

MESTON'un kurgusal anlamda çok iyi bir yerde olduğunu ifade eden Boyraz, "Türkiye'de ve bu bölgede MESTON'un çok önemli bir kurum olacağını düşünüyorum. Geleceği olduğuna inandığım bir kurum, yarına Malatya'nın lokomotif kurumlarından biri olacağına inandığım bir marka burası" ifadelerini kullandı.

Esenlik olarak birçok faaliyet kollarının olduğunu dile getiren Boyraz, temizlik dalında bu yıl yeni bir model olarak Temizlik ve Çevre koruma Müdürlüğünü bir ihtisas müdürlüğüne dönüştürmeyi planladıklarını söyledi. Tıbbi atık, tehlikeli atık, lisanslı toplayıcılık ve ilaçlama gibi bu bölümlerle başlı başına bir ihtisas kurumuna dönüştürmeye çalıştıklarını belirten Boyraz," Sadece bir temizlik işi değil, bir anlamda bunu ihtisaslaştıracağız. Bununla ilgili de çalışmamız var" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgut Özal Hürriyet Türkiye Malatya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title