Haberler

Esenler, Menderes Parkı’na Kavuşuyor

Esenler, yaklaşık 50 dönüm alan üzerinde kurulan Esenler Bölge Parkı ve Kent Ormanı'nın ardından şimdi de ikinci büyük bölge parkına kavuşuyor.

Menderes Mahallesi'nde toplam 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan semt parkı; bölgenin yeşil alan, oyun alanı ve park ihtiyacını giderecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılacak olan Menderes Mahallesi Semt Parkı ile bölge, rahat nefes alacak. Yıl sonuna kadar Esenlerlilerin hizmetine sunulacak olan park, bölgeye bambaşka bir görünüm kazandıracak. Parkın altı otopark, üstü ise çocuklar için oyun alanının da içinde olacağı yapısal bir alan olacak. Yaklaşık 7 bin metrekarelik bir alanın yeşil alana ayrılacağı parkta, vatandaşların dinlemesi ve gezmesi için 2 büyük meydan, güneşten korunmak için oluşturulacak olan 3 adet ahşap pergola ile bank alanları yapılacak.

Vatandaşlar için piknik ve spor alanı

Son modern yeni teknoloji sulama sisteminin de kurulacağı parkta, piknik yapmak isteyenler için 389 metrekarelik rahat ve geniş bir piknik alanı ve 1 adet çeşme olacak. Sosyal donatı alanlarının yanı sıra spor aktivitelerin de yapılabileceği park, 1 adet basketbol sahası, 2 takım aletli jimnastik aletleri ve 310 metrelik koşu parkuru ile vatandaşların hizmetine sunulacak.

Parkın hizmete girmesiyle beraber yeni bir oyun alanına kavuşacak olan çocuklar, artık sokaklarda oyun oynamak zorunda kalmayacak. Park içerisine yapılacak olan toplam 760 metrekarelik çocuk oyun alanında, çocuklar için oyun grupları, salıncaklar, tahterevalli ve kum havuzları da oluşturulacak.

Çocuklar çok mutlu

Menderes Mahallesi'ne yapılacak olan semt parkı, en çok çocukları sevindiriyor. Oyun oynayacak bir alanları olmadığı için cadde ve sokaklarda oyun oynamak zorunda kaldıklarını anlatan semtin çocukları, "Artık bizim de mahallemizde de bir oyun parkımız olacak" diye seviniyor.

Oturdukları mahallede çocuklar için oyun alanı olmaması nedeniyle Esenler'in diğer mahallerindeki parklara gittiklerini anlatan 14 yaşındaki Selçuk İdil ve 16 yaşındaki Ali Kılıç da Menderes Parkı'na kavuşmayı sabırsızlıkla bekleyeceklerini dile getirerek, katkılarından dolayı Esenler Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title