Haberler

Esenler'de Yaz Spor Okulu, 5 Bin Öğrenciye Kapısını Açtı

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen yaz spor okulu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katıldığı törenle açıldı

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen yaz spor okulu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katıldığı törenle açıldı.

Esenler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; yaz spor okulunda yaşları 7 ila 14 arasında değişen 5 bin çocuk, öğleden önce Esenler Belediyesi'ne ait ESGEV'lerde (Esenler Gençlik ve Bilgi Evi) milli ve manevi değerler konusunda eğitim alacak. Öğrenciler öğleden sonra ise bilgi evleri önünden ücretsiz olarak kalkacak servislerle Esenler Stadyumu, halı sahalar ve Esenler  Spor Salonu'nun bulunduğu spor kompleksinde, tecrübeli spor eğitmenleri tarafından futbol, basketbol, voleybol, yüzme, masa tenisi, badminton, satranç, karate, güreş, tekvando, izcilik ve engelli sporları kategorilerinde eğitim alacak.

Esenler Belediye Başkanı Göksu törende yaptığı konuşmada, yaz spor okulunu her sene okullar tatile girdiğinde, çocukların yaz tatillerini daha rahat geçirebilmeleri ve şehrin imkanlarını daha rahat paylaşabilmeleri için açtıklarını belirtti. Bu okullarda çocukların değişik aktivitelerle spor, kültür, eğlence ve bilgiyle donanacağını ifade eden Göksu, şunları kaydetti:

"Biz bu yaz spor okullarında ve yaz okullarında bir taraftan fiziki değişimi, bedensel gelişimi sağlamaya gayret ederken diğer taraftan çocuğumuzun zihinsel gelişimi, ruhsal gelişimine de katkı sağlayabilecek büyük çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarını spor okuluna yollayan anne babalara teşekkür ediyorum. Esenler'de yaklaşık 100 bin çocuk bulunuyor. 100 bin çocuğumuzun içinde biz sadece 5 bin çocuğumuzu yaz okuluna alıyoruz. Geriye kalan 95 bin çocuğumuzun bir kısmı atölyelerde çalışıyor, bir kısmı memleketine gidiyor, bir kısmı sokakta oynuyor. Aslında şu anda bu 5 bin çocuk, Esenler'in en şanslı çocukları. Çünkü sizler bu yaz boyunca Allah'ın izniyle birçok aktiviteyle beraber, bu şehrin imkanlarından da istifade etmiş olacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan ayının ilk günü çocuk iftarı düzenleyeceklerini ve çocuklara ilk "diş kiralarını" da vereceklerini açıklayan Göksu, anneler ile çocukları bu iftara davet etti. Ramazan'dan hemen sonra 12 bin anneyi Esenler'den alıp Boğaz turuna çıkaracaklarını da kaydeden Göksu, sosyal belediyeciliğin gerektirdiği her şeyi yapmak için çalıştıklarını ifade etti.

Göksu, konuşmasının ardından sahnede yerini alan çocuklara, Esenler Belediyesi tarafından verilen spor kıyafetlerini dağıttı. Sevinç içerisinde kıyafetlerini alan çocuklar da, Başkan Göksu'ya teşekkürlerini iletti. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından Yaz Spor Okulu öğrencilerinin Göksu'ya çiçek takdim etmesiyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Tevfik Esenler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title