Haberler

Esençam Köyü Kur'an Kursu Temeli Törenle Atıldı

Esençam Köyü’nde yapılacak olan Kur’an Kursunun temeli törenle atıldı.

Esençam Köyü'nde yapılacak olan Kur'an Kursunun temeli törenle atıldı. Törene Müftü Selami Emen ve köy halkı katıldı.

Esençam Köyünde yaptırılacak olan Kur'an kursu için ilk harç döküldü. Temel atma töreninde bir konuşma yapan İl Müftü Selami Emen, "Kur'an'a sahip çıkana Allah da sahip çıkacaktır. Bu şahitliği Cenabı hak melekleriyle kayıt altına alır inşallah. Biz Kur'an kursu temelini atmak üzere burada bulunuyoruz. İnşallah ömrümüz yeterse proje bittiğinde hep birlikte dualarla açılışını yaparız. Bu hizmetlerde emeği geçen, buraları vakfeden, buraları hibe eden, bağışlayan vatandaşlarımızdan, Müslüman kardeşlerimizden Allah razı olsun" dedi.

Konuşmasında Kur'an-ı Kerim bilmenin, okumanın ve okutmanın önemine de vurgu yapan Emen "Kur'an, nasihat, dertlere şifa, hidayet ve rahmettir. Kur'an, yalnızca insanların ölüm ötesi hayatlarını ilgilendiren hususları açıklayan, ibadetler hakkında bilgi veren ve Yaratıcı'nın birliği ve varlığını ortaya koyan delilleri değil, aynı zamanda o, insanların dünyadaki mutluluklarını temin hususunda da yol gösterendir. Kur'an, insanlar için güzel bir nasihatçı, yol gösterici ve kalplerin şifa kaynağıdır. Bu konuda Hz. Peygamber (s.a.s.), bir doktor, doktorun elindeki reçete de Kur'an'dır. Bu husus, Yüce beyan'da şöyle ifade edilir 'Ey insanlar! İşte size, Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdeki dertlere bir şifa, müminlere doğru yolu gösteren bir hidayet ve rahmet geldi' Kur'an, bütün insanlık için rehberdir. İnsan ne kadar ilerlerse ilerlesin, maddi olarak hangi seviyeye ulaşırsa ulaşsın, Kur'an'ın ona gösterdiği prensiplerden asla müstağni kalması düşünülemez. Bu hidayet, toplumun sadece belirli bir kısmını değil, herkesi ilgilendiren, her seviyedeki insanın muhtaç olduğu, ilerlemiş medeniyetlerin de sonsuza dek yükselmesinin teminatı olarak inmiş bir hidayettir. Bu hidayetle insan, dünyada öğrenmesi gerekli şeyleri öğrenecek, bununla birlikte asıl maksadı da unutmayacaktır" diye konuştu. Konuşmanın ardından ise dualarla temel atıldı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selami Emen Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title