Haberler

Esder Başkanı Çelikus: "Et İthalatı Ancak İlkyardım Olabilir"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Et İthalatının Ancak İlk Yardım Olabileceğini, Tedavinin Bir An Önce Yapılması Gerektiğini Belirtti.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği(ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, et ithalatının ancak ilk yardım olabileceğini kaydederek, tedavinin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus yaptığı açıklamada, canlı hayvan ithalinin şu anki durumda ancak bir ilkyardım olabileceğini vurgulayarak, "Son bir yılda ciddi bir sorun haline gelen hayvancılık ve et fiyatları için bir an önce yurt çapında tedbirler alınmalı ve acil eylem planı ortaya konmalı. Sorun kronikleşmeden gerçekçi ve yapıcı adımlar atılırsa Türkiye daha önceki yıllarda olduğu gibi canlı hayvan ihraç eden bir ülke konumuna gelecektir" dedi.

Et fiyatlarındaki ani artışın üreticiyi, kasap ve sakatatçı esnafları olduğu kadar vatandaşları da mağdur ettiğini ifade eden Çelikus, et piyasasında canlılığın kalmamasının geçimini bu yolla sağlayan pek çok esnafı yeni bir krize soktuğuna dikkat çekti. Türkiye'nin dünyanın en pahalı etini tüketen ülke konumunda olduğunu kaydeden Çelikus, "Hayvan organize sanayi bölgeleri oluşturulmalı, gebe hayvan kesimleri engellenmeli, süt damızlıklarının kesilmemesi için etkin denetimler yapılmalı ve KDV oranları da düşürülmeli" dedi.

-"HASTALIKLAR DA İTHAL EDİLMEMELİ"-

Karkas et ithaline sıcak bakmadıklarını belirten Çelikus, canlı hayvan ithalatının Türkiye için katma değer bakımından daha doğru olacağını kaydetti. "Hayvanlarla beraber hastalıkları da ithal edilmesin" diyen Çelikus, Türkiye'nin hayvan hastalıkları görülmeyen az sayıdaki ülkelerden bir olduğuna da işaret etti. Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) canlı hayvan ithal etmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Çelikus, sadece ithalatta değil, EBK'nın sektörde düzenleyici ve denetleyici bir fonksiyona sahip olması gerektiğini sözlerine ekledi.(ANKA)

(HLY/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title