Haberler

Eşbaşkanlar'den DDY Protokolüne Tepki

Güncelleme:

Batman Belediyesi Eşbaşkanları, Devlet Demiryollarına ait şehir içinde kalan 14 kilometrelik hattın şehir dışına taşınması konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Eşbaşkanlar, Devlet Demiryolları Kurumu şehir içinde kalan hattı şehir dışına taşıma veya gerekli güvenlik önlemleri alma yerine hazırladığı protokol ile bakanlar kurulunun eski tarihli bir kararını gerekçe göstererek hazırladığı bir protokol ile sorumluluğunu diğer kurumların üzerine yığmaya çalıştığını ve söyledi.

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel Devlet Demiryollarına ait şehir içinde kalan 14 kilometrelik hattın şehir dışına taşınması konusunda bir basın açıklaması yaptı.

"Devlet Demiryollarına ait Batman- Kurtalan Demiryolu hattının Balpınar sınırlarından başlayarak Tilmerç sınırlarını terk eden bölümü Belediyemiz sınırları içerisinden geçmektedir" diyen Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, "Yaklaşık 14 km'lik bir mesafeyi kapsayan bu alanda şehiriçi yollar ile demiryolu hattı yer yer çakışmaktadır. Devlet Demiryolları Kurumu şehiriçinde kalan hattı şehir dışına taşıma veya gerekli güvenlik önlemleri alma yerine bakanlar kurulunun eski tarihli bir kararını gerekçe göstererek sorumluluğunu diğer kurumların üzerine yığmaya çalışmakta bu kapsamda da hazırlamış olduğu tip protokol ile işin bütün sorumluluk ve maliyetini Belediyelere veya karayolunu yapan kurumun üzerine atmaktadır. Hazırlanan bu protokolün imzalanması durumunda bile bütün maliyetin kurumlarımıza yüklenmesinin yanında oluşabilecek cezai sorumluluk da yine karayolunu yapan kuruma yükletilmektedir" dedi.

'MALİYET VE CEZAİ SORUMLULUK KURUMLARIMIZA YÜKLENİYOR'

Bunun doğru ve hakkaniyete uyan bir yaklaşım olmadığının açık olduğunu belirten Eşbaşkanlar, "Devlet Demiryollarından beklenen güzergâhının geçtiği yerlerin güvenliği ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini güvenceye almasıdır. Karayolunun Demiryolu ile çakışan kısımlarındaki hemzemin geçitlerin resmileştirilmesi için protokol imzalamasını beklemek gerekmemektedir. Zaten ilgili kurum gerekli gördüğü yerlerde bu geçitleri yapmakta ve faturayı da ilgili kurumu göndermektedir. Nitekim halen şehiriçinde bulunan otomatik bariyer veya bekçili bariyer şeklinde güvenlik altına alınan yerler de Devlet Demiryolları tarafından yapılmıştır. Belediyemiz sınırları içerisinde geçen Batman Kurtalan Demiryolu üzerinde bulunan Tilmerç hemzemin geçidinde gerekse diğer bölgelerdeki hemzemin geçitlerde son zamanlarda meydana gelen trafik kazalarında vatandaşlarımız zarar görmektedir. Belediyemiz tarafından adı geçen alanda gerekli uyarı işaretlemeleri zamanında yapıldığı halde kazaların önüne geçilememektedir."

'DEMİRYOLUNUN KENT DIŞINA ÇIKARILMASI İÇİN BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ'

Bu sorunun tamamen ortadan kaldırılması Devlet Demiryollarına ait rayların şehir dışına taşınması ile mümkün olduğunun altını çizen Eşbaşkanlar açıklamalarına devamla şunları söylediler; "Belirttiğimiz nedenlerden dolayı biz Batman Belediyesi olarak yolcu ve yük taşımacılığı konusunda da önemli bir rolü kalmayan demiryolunun kent dışına çıkarılması için ilgili kuruma resmi başvurumuzu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Devlet Demiryolları tarafından Hemzemin geçitlerin tamamen koruma altına alınması ve Demiryolunun şehir dışına taşınmasına kadar geçecek süreçte vatandaşlarımızın bu bölgelerden geçerken dikkatli olmaları can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. Hemşerilerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gülistan Akel Sabri Özdemir Kurtalan Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title