Haberler

Eş Başkanlar Ankara Katliamında Hayatını Kaybedenler İçin Fidan Dikti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin anısına Tahir Elçi Kent Ormanı’nda oluşturulan bölüme fidan dikti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin anısına Tahir Elçi Kent Ormanı'nda oluşturulan bölüme fidan dikti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, 10 Ekim 2015'te Ankara'da barış mitinginde düzenlenen saldırıda öldürülen 101 kişi anısına Tahir Elçi Kent Ormanı'na fidan dikti. Fidan dikiminin ardından konuşan Anlı, "Biz failleri çok iyi tanıyoruz, halkımızda bu faillerin beyninin nerede olduğunu çok iyi biliyor. Abdullah Erol arkadaşımızın şahsında 101 kişiyi rahmetle anıyoruz. Bugün birçok yerde anmalar vardı, bu anmaların engellenmesi içler acısı. Bizde bu olayın anısına bu ormanda bir köşe yapıyoruz" dedi.

Kışanak ise bir yıl önce Türkiye'deki bütün vicdanlı yüreklerin, barış isteyen bütün barışseverlerin Ankara'da bir araya geldiğini söyledi. Kışanak, "Bombalarla barış meydanını ölüm meydanına çevirenler aslında barış umutlarımızı ve çözüm umudumuzu katletmek istediler. Kardeşçe, ama demokrasi ve özgürlük içerisinde yaşayabileceğimize olan umudu katletmek istediler. Abdullah Erol ve arkadaşlarının şahsında bu suikastı barışa düzenlediler. Buradan Ankara Garı önündeki bu vahşi saldırıda hayatını kaybeden herkesi saygıyla, minnetle yad ediyoruz. Size sözümüz bu mücadelenin takipçisi olmak, bu yolu bırakmamak, sizin uğruna yaşamınızı yitirdiğiniz barışı bu topraklara mutlaka getirmek olacak" diye konuştu.

Kışanak, Ankara Garı önünde hayatını kaybedenlerin anılarını geleceğe taşımak için Tahir Elçi Kent Ormanı'nda bir bölüm oluşturulup fidan dikildiğini açıkladı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Anlı Tahir Elçi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title