Haberler

Hakkari Belediyesi Başkan Vekillerinden İnsan Hakları Haftası Mesajı

Güncelleme:

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ile Nazmi Çuşkon, İnsan Hakları Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ile Nazmi Çuşkon, İnsan Hakları Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Eş başkan vekilleri, yayınladıkları mesajda, "Bildiğiniz gibi Ortadoğu, insanoğlunun toplumsallaştığı ve medeniyetlere beşiklik ettiği bir coğrafyadır. Bu coğrafyada birçok inanç grupları, dil, etnik yapılar, mezhepler ve devletler kurulmuştur. Bu yapılar içerisinde en kadim halklardan biri de Kürtlerdir. Kürtler bu topraklarda birçok medeniyete öncülük etmiştir. Fakat ne yazık ki bu topraklarımızda, başta biz Kürt halkı olmak üzere birçok inanç, kimlik, kültür, dil, eril iktidarın ulus devletleri tarafından her türlü insanlık dışı uygulamaya tabi tutulmaktadır. Bu insanlık dışı uygulamalara karşı her zaman isyanlar, direnişler ve var olma mücadelesi süre gelmiştir. Bugün başta Ortadoğu ve dünyanın diğer yerlerinde yaşanan tüm savaşlara, sömürülere, asimilasyonlara ve antidemokratik tüm yaklaşımlara en iyi çözüm anahtarı belki de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde bulunan ilkeleri yaşamsal kılmaktır. Eril zihniyetin ürünü olan sınıflı, hegemonik, iktidarcı, sömürgeci, tekçi anlayışlar üzerine inşa edilmiş tüm ulus devletlerin, dünyayı cehennem haline getirmiş oldukları ve insanlığın sürüklendiği bu yok oluşa doğru tek çözüm demokratik ulus anlayışıdır. Bu anlayış insanlığın kültürel mirası ile yoğrulmuş toplumsal hafızanın, birikiminin sonucudur. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi de bu tarihsel birikimler üzerine şekillenmiştir. Tüm devletler anayasalarını bu evrensel değerler üzerine inşa etmelidir. Tüm umudumuz, tüm savaşların son bulması, insanlık ayıbı olan insanların, insanlar arasında haklarının mücadelesini vermesinin son bulmasıdır" denildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Yıldız Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title