Haberler

Erzurum'un Yakutiye İlçesi 7 İlden Daha Büyük

Yakutiye İlçe Belediyesi, hizmet sınırlarının genişliği ve nüfus yapısıyla Türkiye'de çok sayıda ili geride bırakıyor.

Yakutiye İlçe Belediyesi, hizmet sınırlarının genişliği ve nüfus yapısıyla Türkiye'de çok sayıda ili geride bırakıyor. İl nüfusu itibariyle Türkiye'nin 7 ilinden büyük olan Yakutiye İlçe Belediyesi, 3 il ile aynı nüfus oranına sahip bulunuyor. Aynı istatistikler için İl merkezleri dikkate alınınca yüz ölçümü ve nüfus olarak onlarca il, Yakutiye'nin arkasında sıralanıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla istatistiklerin her alanda altüst olacağını söylüyor.

Yakutiye Belediyesi sorumluluk ve hizmet sınırları içerisinde 96 mahalle, 161 cadde ve bin 600 sokak bulunuyor. Belediyenin hizmet alanının genişliği Yalova iliyle aynı yüz ölçüme sahip olmasıyla farklı bir boyut kazanıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, Yalova ile aralarında yüz ölçümü olarak eşitlik, ancak nüfus bakımından küçük bir fark olduğunu belirtiyor. Korkut, "Yalova merkez nüfusu 100 bin civarında, ilçeleriyle birlikte 206 bin nüfusa sahip. Yalova'da merkez ve 5 ilçe belediyesi ile birlikte toplam 15 belediye bulunmaktadır. Buradan bakınca farkımız daha çarpıcı çıkabiliyor. Biz, çok sayıda il merkezini geride bırakmış bulunuyoruz. Hizmet sınırları açısından da çok sayıda il merkezini arkada bırakacak yüz ölçümüne sahibiz. İstatistikler dikkate alınınca yaptığımız hizmetlerin zorluk derecesi daha kolay anlaşılır. Biz her anlamda iyi bir ilçe ve iyi bir belediye olma yolunda mesafeler kat ediyoruz. Unutulmasın, Yakutiye İlçesi en çok 5 yıl sonra nüfusu 250 binlere doğru tırmanacak dinamik bir yapıya ulaşacaktır. Bu artış yerleşim alanlarının düzenlenmesi, ekonomik artı değerleriyle buluşarak gerçekleşecektir" dedi.

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ İSTATİSTİKLERİ

Yakutiye Belediyesi ; 1994 Mahalli İdareler seçimleriyle Alt Kademe Belediyesi olarak kurulmuş. 2009

seçimleri sonrası 5747 sayılı yasayla Yakutiye, Kazım Karabekir, Dumlu, Dadaşköy Belediyelerinin katılımıyla İlçe Belediyesi statüsüne kavuşmuş. 842 km2 büyüklüğündeki ilçe sınırları, 847 km2 kare olan Yalova'ya denk büyüklüktedir.

Yakutiye İlçesi, son nüfus sayımı verilerine göre 180 bin insanı barındırmaktadır. Nüfus itibariyle Yakutiye İlçesi, Bayburt (75.675), Tunceli (86.449), Ardahan (112.242), Kilis (120.991), Gümüşhane (131.367), Artvin (166.584), Çankırı (176.093)'dan fazla, Iğdır (184.025), Bartın (185.368), Bilecik (193.169) illerini yakalayan nüfus yoğunluğuna sahiptir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE EKONOMİ

Ali Korkut, Kent Merkezinin hızlı bir Kentsel Dönüşüme sahne olduğuna vurgu yaparak, gelişimin anahtarını işaret ediyor. Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Hasanibasri, Habipefendi, Mehdiefendi, Rabiahatun, Kırmacı, Yoncalık mahalleleri kentsel yenileme süreci içerisindeki semtler olduğunun da altını çiziyor. Korkut, " Erzurum'un sahip olduğu, mevcudiyetleriyle dünümüzü yansıtan ve yarınımıza ışık tutan tarihi eserlerinin yüzde 98'i

Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bunların sayısı yaklaşık 300 dolayındadır. Böylesine zengin bir tarihi içerisinde barındıran kent merkezi, Yakutiye Belediyesi hizmet ve sorumluluk sınırları içerisinde yer almaktadır. Tarihi eserlerin büyük çoğunluğu Satuklular, Selçuklular döneminin izlerini taşımaktadır. Üç Kümbetler, Ulucamii, Kale Camii ve Çifte Minareli Medrese Selçuklu mimarisi için önemli bir örnektir. Lala Paşa ve Muratpaşa Camilerimiz ise sınırlarımızdaki Osmanlı yadigarı olarak varlıklarını sürdürmektedir. Doğru yaklaşımla, bunların ekonomik hacmimizi yükseltmesi söz konusudur. Ekonominin genişlemesi ise şehir nüfusunun artması anlamına gelir" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Ali Korkut Erzurum Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title