Haberler

Erzurum - Sağlık Bakanı Akdağ,"Hayvancılığı Teşvik Yasası Be

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da Besicilerle Yaptığı Toplantıdan Mutsuz Ayrıldı. Besiciler, Doğu'da Hayvancılığın Bittiğini Savunarak Yeni Hazırlanan Teşvik Yasasının da Bir İşe Yaramayacağını Söyledi.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da besicilerle yaptığı toplantıdan mutsuz ayrıldı. Besiciler, Doğu'da hayvancılığın bittiğini savunarak yeni hazırlanan teşvik yasasının da bir işe yaramayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beraberinde Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ile birlikte Ticaret Borsası'nda hayvan besicileri ile bir araya geldi. Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu'nun evsahipliği yaptığı toplantıda konuşan Bakan Akdağ, yeni teşvik yasası ile ilgili bilgi vererek, "Devlet sana parayı vererek iş yap diyor. Damızlık süt sığırcılığı yapmak için yapılacak inşaata yüzde 30, soğutma tankı ünitesi için yüzde 40 hibe veriyor. Enaz 50, en çok 300 hayvan alarak besicilik yapmak istiyorsanız da size yine yüzde 40 hibe kredisi veriyor. Yalnız bazı şartları var. Öncelikle bakanlık sistemine kayıtlı olacaksınız ve devletle ilişkili olunmayacak. Üç beş kişi bir araya gelerek bu teşvikten yararlanabilirsiniz" dedi.

Toplantıda söz alan Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, Erzurum'da hayvancılığın bittiğini belirterek, "Sayın Bakanım, süt sığırcılığı diyorsunuz ama Erzurum'da kesilecek hayvan yok. Et fiyatları almış başını gidiyor, esnaf bir günde 10 kilo et satamıyor. Erzurum'a hayvanı Kayseri'den, Urfa'dan, Balıkesir'den getiriyoruz, hala hayvan varlığından bahsediyoruz. Erzurum'da hayvan varlığı diye birşey yok, iddia eden varsa gelsin köyleri gezelim" diye konuştu.

FGoğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı da, et ve süt ürünlerine tahlil yapıldığı takdirde Erzurum'un sınıfta kalacağını savunarak, "Zaten bunu bakanlıkta internet sitesinde kibar bir dille anlatmış. Erzurum'da Veterinerlik Fakültesi var, Veterinerlik Araştırma Enstitüsü var. Denemek için çıkıp hayvanlara burucella testi yapalım. Yüzde 60'ı hastalıklı çıkar. Teşvik kredisinden bahsediyorsunuz. Bizdeki çiftçiler bu projelerden yararlanamaz. Çünkü buna gücü yok. 50 hayvan diyorsunuz, yaklaşık 300 bin lira tutar. Bunun yüzde 40'ını devlet versin geri kalan 150 bin lirayı Ziraat Bankası'ndan kredi kullanacak babayiğit tanımıyorum. Banka merkezde imarlı ipotek istiyor, dağa taşa kredi vermiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünde bazı uyanık kişilerin ellerine çanta alıp köy köy gezdiğini hatırlatan Ilıcalı, "Ben bakanın adamıyım, senin projeni onaylatırım' diyerek çiftçiyi dolandırmaya çalıştığına dikkat çekince araya giren Bakan Akdağ, "Bunlar her kimse tarım müdürlüğüne, valiliğe icap ederse savcılığa şikayette bulunacaksınız. Bu toplantıda böyle birşey söylenirse, yapışıp kalır. Bizim ne Tarım Bakanımızın ne de müsteşarımızın bu anlamda adamı falan yok, olamazda. İstismar eden varsa köylümüzde, çiftçimizde, müteşebbisimizde uyanık olsun. Dolandırıcılık yapmak isteyenler varsa bizde gerekli tedbirleri alalım" diye cevap verdi.

Bakan Akdağ, toplantı salonunda çıkarak il Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah filmi oyuncuları kim? Eyvah Eyvah filmi konusu ve Eyvah Eyvah özeti! #128250 ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kripto yasası Meclis'ten geçti mi? Kripto varlıklara ilişkin düzenleme ne oldu? Serdar Sertçelik kimdir, Serdar Sertçelik yakalandı mı? #129300 31 Mayıs okullar tatil mi? 31 Mayıs Cuma günü okul var mı, resmi tatil mi? Yarın okul var mı? Ayak başparmak çıkıntısı Bunyon-Halluks Valgus nedir? Bunyon nasıl düzelir? Arnavutköy Belediyesi hangi parti? Arnavutköy Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? 2024 Arnavutköy yerel seçim sonuçları! Ahmet Uğurlu hasta mıydı? Ahmet Uğurlu hastalığı neydi? Maaşlar bayramdan önce yatar mı? Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak? 31 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 31 Mayıs burç yorumları nedir?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title