Haberler

Erzurum Palandöken, Kandilli ve Konaklı Bölgesindeki Kayak Pistleri Fıs Tarafından Tescillendi

Cengiz Durular - Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık, Erzurum Palandöken Dağı, Kandilli ve Konaklı Bölgelerindeki Kayak Pistlerinin Dünya Kayak Federasyonu (fıs) Tarafından Tescillendiğini Belirterek, 'Uluslararası Yarışma Yapabilme Boyutunda Artık Palandöken Bütün Dünyanın Onayladığı Bir Yarışma Merkezine Dönüştü' Dedi

Cengiz Durular - Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık, Erzurum Palandöken Dağı, Kandilli ve Konaklı bölgelerindeki kayak pistlerinin Dünya Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tescillendiğini belirterek, 'Uluslararası yarışma yapabilme boyutunda artık Palandöken bütün dünyanın onayladığı bir yarışma merkezine dönüştü' dedi.

Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FIS'in Palandöken Dağı, Kandilli ve Konaklı bölgelerinde bulunan 17 pisti tescillediğini söyledi.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun müracaat süresiyle birlikte FIS yetkililerinin 2 yılı aşkın bir süredir alp disiplini, kayaklı koşu, snowboard, biathlon ve serbest stil kayak pistlerinde inceleme yaptığını ifade eden Ayık, şunları kaydetti:

'2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları hazırlıkları kapsamında Palandöken Dağı'nda çok büyük değişiklikler oldu. Uluslararası yarış yapabilmek için pistleri uluslararası normlarda hazırlamak zorundasınız. Bu hazırlıkların da FIS denetiminde yapılması lazım. Müjdeler olsun ki biz Palandöken Dağı'nda bütün uluslararası yarışmaları yapabilecek pist tescillerini aldık.'

Türkiye'de hiç olmayan tescillerin Palandöken Hınıs Boğazı ile diğer tesislerdeki pistlere alındığını dile getiren Ayık, şöyle devam etti:

'Türkiye'de hiç olmayan pist tescillerini aldık. Örneğin snowboard'un yarışmalarından olan half pipe ve slope style gibi yarışma pistlerinin, bütün serbest stildeki kayakla ilgili alanların, Konaklı bölgesinde alp disipliniyle ilgili iniş pisti dahil slalom ve büyük slalom pistlerinin tescili alındı. Kandilli bölgesindeki biathlon ve kayaklı koşu alanının da tescili alındı. Bu, şu anlama geliyor; Türkiye'de kış olimpiyatı bile düzenlenebilecek uluslararası normlarda, uluslararası tescillenen yarışma pistlerimiz var. Bu da bizi sevindiriyor. Artık 2011'de pistler olarak da her şeyimizle hazırız. Uluslararası Kayak Federasyonu bizi bu konuda tescilledi. 2011'den sonra bu pistlerde Dünya Şampiyonası gibi çok büyük kayak yarış organizasyonu da düzenlenebilir.'

- 'BÜTÜN DÜNYANIN GÖZÜ ARTIK ERZURUM'DA OLACAK'-

Ayık, 2011'in Erzurum'daki kayak merkezleri için amaç değil araç olduğunu vurguladı.

Palandöken ve diğer tesislere yapılan yatırımlarla Erzurum'un özellikle kış turizminde, önemli bir cazibe merkezine dönüştüğünü hatırlatan Ayık, şöyle dedi:

'Şu anda 2011'den sonra Palandöken Türkiye'de değil, Avrupa'da da değil, dünyada sayılı kayak merkezlerinden bir tanesi olacak. Dünyanın önemli kayak ve kış turizm merkezlerine baktığınızda hepsinin tek bir ortak özelliği var. Önce orada çok önemli bir spor organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Olimpiyat, dünya şampiyonası ve Üniversite Oyunları gibi organizasyonlar yapılmıştır. Şimdi Erzurum artık kayakla, kış sporlarıyla ilgili tüm tesislere sahip bir merkez oldu. Yani bir olimpiyat düzenleyecek olsak Erzurum'da tesis, pist ve bütün her şey tamamiyle hazır durumda. Bu da şu anlama geliyor; bütün dünyanın gözü artık Erzurum'da olacak. 2011'den sonra bu şehire her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist gelecek. Pistlerle, mekanik tesislerle ve yarışmaları organize edecek teknik ekipmanla kısacası her şeyimizle hazırız.'

Ayık, Palandöken Dağı'nda sadece kızak tesislerinin eksik olduğunu anımsatarak, 'Söz konusu tesislerle ilgili Kızak Federasyonu'muz çok büyük bir çaba içerisinde projelerini yurt dışında yaptırdı. Sanırım gelecek yıl kızak tesislerimiz de tamamlanacak' diye konuştu.

(CD-MİS-MTE) - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title