Haberler

Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Mercek Altında

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Erzurum Erzincan Kars Kış Turizm Koridoru’ projesinde, Avrupalı turizm uzmanları ‘değer zinciri’ çalıştayı düzenledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü ' Erzurum Erzincan Kars Kış Turizm Koridoru' projesinde, Avrupalı turizm uzmanları 'değer zinciri' çalıştayı düzenledi. Proje yürütücüleri, çalıştayda bölgenin potansiyeli ve satış pazarlama stratejilerini ele aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Türkiye Turizm Stratejisi 2023' kapsamında, Avrupa Birliği ile başlattığı 'koridor' çalışmalarından biri olan Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Geliştirme projesinin ilk etabı tamamladı. Turizmde çeşitlilik sağlamak ve tüm yıla yaymak amacıyla İtalyalı firma Eurecna liderliğinde Cortina Turismo ve Eduser Danışmanlık konsorsiyumu ile yürütülen 2 yıllık projenin ilk altı ayında Erzurum Palandöken-Konaklı, Erzincan Ergan ve Kars Sarıkamış kayak merkezlerinde potansiyel analizi yapıldı.

Her üç kayak merkezinin pistlerini, tesislerini, iyi ve kötü yanlarını kısacası tüm potansiyelini rapor haline getirdiklerini söyleyen proje koordinatörü Francesco Comotti, "Üç bölge içinde neye sahip olacağımız konusunda bir takım öngörülerimiz var. Tüm bunları turizm paydaşlarımızla, bölgedeki yatırımcılarla paylaşmak istiyoruz. Her üç kayak merkezinin de kendine özgü özellikleri var. Örneğin Erzurum; Türkiye'de kayağın mükemmel bir destinasyonu olabilir. Erzincan Ergan ise aile ile tatil yapılabilecek bir potansiyele sahip. Kars Sarıkamış; kar kalitesi, tarihi ve doğa güzellikleriyle farklı bir destinasyon. Bunlar bizim yorumlarımız. Önümüzdeki süreçte satış ve pazarlama stratejilerine ağırlık vererek her üç merkez için önemli bir alt yapı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Proje kapsamında düzenlenen 'Değer Zinciri Çalıştayı'nda ise Avrupalı kış turizm uzmanları bölgedeki üç kayak merkezinin adeta röntgenini çekti. Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi'nde yapılan çalıştayda Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'ndan Erkut Atalar, ilk olarak projenin öneminden bahsetti. Atalar, projenin Erzurum Palandöken, Erzincan Ergan ve Kars Sarıkamış kayak merkezlerinin alt ve üst yapıları ile tanıtım ve pazarlama stratejilerinin belirlenmesi amacıyla hazırlandığını kaydetti. Çalıştayda daha sonra proje koordinatörü Francesco Comotti, Eurecna firmasından Stefano İlling, analiz uzmanı Cinzia Confortola ve turizm uzmanı Alex Andreis ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kış Turizmi Planlama Uzmanı Şener Şen birer sunum yaptı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Erzincan Erzurum Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title