Haberler

Erzurum Ek Uzman Doktor Odasında Ölü Bulundu

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr.

Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, son 14 ay içinde genç yaşta üçüncü doktor ölümü ile sarsıldı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Bilge, hastanede kendisine ait odada ölü bulundu. Üç aylık hamile ve doktor olan eşini gözyaşları arasında bırakarak yaşama veda eden Dr. Bilge'nin ameliyat öncesi hastayı uyutmak için kullanılan 'propofol' adlı anestesi ilacını enjekte ettiği ileri sürüldü.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminde yapktırılan 'ın yaptırdığı üç yıldan bu yana hizmet veren Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, son 14 ay içinde genç yaşta üçüncü doktor ölümü ile sarsıldı. Anestezi ve Ranimasyon uzmanı olan Dr. Buket Tasmacıoğlu, bekar olduğu için annesi ile birlikte Erzurum'a yerleşmişti. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1997 yılında mezun olan 37 yaşındaki Uzman Dr. Buket Tasmacıoğlu, 6 Şubat 2010 günü hastanedeki odasında ölü olarak bulundu. Ayağına narkoz enjekte ettiği öne sürülen Dr. Buket Tasmacıoğlu'nun ölüm nedeni şüpheli bulundu ve soruşturma açıldı.

Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde ikinci ölüm olayı, 20 Nisan 2011 günü Göğüs kalp Damar Cerrahi Servisinde görüldü. Araştırma Görevlisi 26 yaşındaki Muhammet Fındık, gece nöbet tuttuğu odasında dinlenirken öldüğü ortaya çıktı. Gelen hastaya bakması için çağırmaya giden hemşire, bekar ve Erzurumlu olan Dr. Muhammet Fındık'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yüzünde mosmor olan genç doktorun kalp krizi sonucu yaşama veda ettiği tahmin ediliyor.

MESLEKTAŞLARI YAŞATMAK İÇİN 1. 5 SAAT MÜDAHALE ETTİ

Dr. Muhammet Fındık'ın ani ölümü ile sarsılan Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi (BEAH), iki gün sonra bir başka ölüm olayı ile gündeme geldi. Çanakkale'nin Çan ilçesinde 15 Ocak 1978'de dünyaya gelen Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Bilge, gece nöbetinden çıktıktan sonra çekildiği odasında cansız bulundu. Nöbeti devir almak için giden Dr. Arif Onur Eden, koltuk üzerinde yüz üstü yatan Dr. Bilge'ye müdahale etti. İlgili doktorların meslektaşlarını yaşatma çabası sonuc vermedi ve Dr. Bilge, bugün saat 09. 30 sıralarında öldü. Üç yıldan beri aynı hastanede çalışan Dr. Bilge'nin daha önceleri de birkaç kez 'Propofol' isimli anestesi ilacı kullandığını belirten meslektaşları, çevrede yine aynı ilacın kalıntılarını buldular. Koluna enjekte ettiği belirtilen Propofol'un ünlü şarkıcı Michael Jackson'un ölümüne neden olduğu iddia edilmişti.

Olayın duyulmasının ardından hastaneye gelen Dr. Fatih Bilge'nin pratisyen doktor olan eşi, gözyaşlarını tutamadı. Üç aylık hamile olduğu belirtilen Dr. Bilge'nin eşini doktorlar ve hemşireler teselli etmeye çalışırken Cumhuriyet Savcılığı çok yönlü olarak soruşturmaya başladı.

KUTU:

İLKLERİN HASTANESİ

Genç doktorların ölüm olayı ile üçüncü kez gündeme çıkan Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi (beah), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Kasım 2008'de resmi olarak hizmete girdi. Richter ölçeğine göre 9. 5 büyüklüğündeki deprem sırasında bile cerrahi müdahalelerin kesintiye uğramaması için kolon temeline izolatör konulan ve 167 metre uzunluğunda 134 metre genişliğinde tek parça olmasıyla da Türkiye'de ilk hastane olma özelliğini taşılan BEAH'ta Doğu'nun ilk yanık tedavi merkezi ile birlikte 21 ameliyathane bulunuyor. 600 yataklı hastanenin odalarında LCD ekranlı televizyon, buzdolabı, banyo- tuvalet var. Başhekim olarak Doç. Dr. Fazlı Erdoğan'ın yaptığı hastanede 175 doktor görev yapıyor.

PROPOFOL NE YAPAR?

Ameliyat öncesi hastanın uyutulması için kullanılan 'Propofol' isimli ilaç, yaygın olarak kullanılıyor. Doktorlar, "Bu ilaçla uyatılan hastalar, kendilerini çok rahat hissediyorlar. Son derece güvenilir bir madde. Bu ilaca bağımlı olanlar ise sadece anestezi uzmanları ve anestezi hemşireleri olarak biliniyor. Bazılarının uykusuzluk sorununu çözmek için propofolu kullandıkları söyleniyor. Bu maddeye bağımlı insanların, uzman gözetiminde kullanması gerekir. Aksi halde kısa sürede ölürler" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title