Haberler

Erzurum'da 455 Yıllık Cami Restore Edildi

Kentte 4,5 asırlık Ayazpaşa Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek, ibadete açıldı.

Erzurum'da 455 yıllık Ayazpaşa Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi.

Beylerbeyi olan Ayas Paşa tarafından 1559 yılında yaptırıldığı bilinen tarihi cami, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek, yaklaşık yedi ay içerisinde 500 bin liraya restore edildi.

Plan bakımından üç gözlü son cemaat yeri ve düz dam örtülü harim mekanından oluşan tarihi cami, dört ahşap sütun tarafından taşınıyor ve üzeri düz dam örtüyle kaplı.

Kuzeydoğu köşede yer alan minare, kare kaideli, silindirik gövdeli ve tek şerefeli olan cami, kesme taş malzemeli kare kaide, beden duvarları boyunca uzanıyor.

Söz konusu mimari özelliklere sahip 455 yıllık caminin saç olan çatısı sökülerek, kiremit görünümlü malzemeyle kaplandı.

Bütün kısımları restore edilen caminin yeniden ibadete açılması için düzenlenen törene, Vali Ahmet Altıparmak, İl Müftüsü Hasan Çınar, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Müftü Çınar'ın yaptığı duanın ardından caminin açılışı yapıldı.

Törende, katılımcılara Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Çınar Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title