Haberler

Erzurum Avm'de Organ ve Doku Nakli Stantı Açıldı

Erzurum AVM'de Organ Bağışı Haftası dolayısıyla organ bağışında bulunmak isteyenler için Hayata Bağış Kulübü tarafından stant açıldı.
Hayata Bağış Kulübünde geçen yıldan beri çalıştığını belirten kulüp üyesi Nuray Harput, "Kulüpte toplam 35"...

Erzurum AVM'de Organ Bağışı Haftası dolayısıyla organ bağışında bulunmak isteyenler için Hayata Bağış Kulübü tarafından stant açıldı.

Hayata Bağış Kulübünde geçen yıldan beri çalıştığını belirten kulüp üyesi Nuray Harput, "Kulüpte toplam 35 kişi bulunmaktadır. Kulüp kurulduktan sonra öğrenciler arasında etkinlikler olmaya başladı. Hayata Bağış Kulübü organ bağışına destek için kurulmuş tek öğrenci kulübüdür. Bizde bu etkinliği Türkiye genelinde diğer üniversitelerde de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Bundan sonra her hafta her fakültede 1 gün Organ ve Doku Nakliyle ilgili konferans düzenlemeyi düşünüyoruz." dedi.

Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu'da, " 3- 9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle yıl içerisinde sürdürdüğümüz aktiviteleri arttırarak kadavradan yani beyin ölümü gerçekleşmiş insanlarımızdan organ bekler hastalarımıza hayat ve umut olması için, toplum duyarlılığının arttırılması ve ölümlerden sonra organların kullanılması için izin verilmesi hususunda Türkiye geneli ve özellikle Erzurum'da düşük olan oranı arttırmaya çalışıyoruz. Bugün de burada Erzurum AVM'de Çiğdem Örnek Hanımın destekleriyle ve yardımıyla oluşturmuş olduğumuz standımız vesilesiyle hemşehrilerimize organ nakli hususunda bilgi veriyoruz. Şayet hemşehrilerimizin istemesi halinde Organ ve Doku bağış formu doldurup Organ ve Doku bağış kartı veriyoruz. Bu kart kişinin yaşarken vefatından sonra uygun organların yetmezlikli hastalara nakline rıza gösterdiğinin belgesidir. Bir nevi bir vasiyettir. Bu kart vesilesiyle bağışcılarımız etraflarında da kendilerinin organ bağışcısı olduğunu beyan edip toplumsal duyarlılığı arttırmaya yardımcı oluyorlar. Bize bu hususta destek veren tüm hemşehrilerimiz ekibimizin bir parçasıdır." şeklinde konuştu.

Stant 3-9 Kasım tarihleri arasında Erzurum AVM'nin çeşitli yerlerinde kurulacak. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organ Bağışı Haftası Erzurum Türkiye Harput Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title