Haberler

Erzincanlılar İstanbul'da Buluştu

İstanbul Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) düzenlediği şölende Erzincanlıları buluşturdu.

İstanbul Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) düzenlediği şölende Erzincanlıları buluşturdu.

AYADER tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl da devam ettirilen şölen Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

Şölenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği Başkanı Gürsel Sarımaden, Erzincan'a olan hasretin insanları biraraya getirdiğini ve Erzincanlıların birlik ve beraberliğinin herkese örnek olduğunu söyledi.

İstanbul gibi metropol bir şehirde yaşayan insanların biraray gelmesinin zor olduğuna dikkat çeken Başkan Sarımaden, "Biz her yıl büyük Erzincan ailesinin Mürüvvetini gördüğü bu mukaddes düğüne konuk oluyoruz. Bize yılda bir düğün yetmez. Bir birimiz tanımamız ve birlikte zaman geçirmemiz gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki bugün bizi buraya toplayan, kalplerimizin en derin köşelerinde Erzincan'a olan hasretimizdir" dedi.

Dernek faaliyetleri hakkında da çeşitli bilgiler veren Başkan Gürsel Sarımaden, eğitime verdikleri desteğin süreceğini belirterek, " köy okullarına yaptığımız kitap desteğimiz artarak devam edecek. Ayrıca Erzincan'da üç ilçeye de kütüphane kurma çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan ilçe dernekleri olarak federasyona dönüşmenin eşiğindeyiz. Yakın bir tarihte de konfederasyon olacağımızın müjdesini alacaksınız" şeklinde konuştu.

AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı ve Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği'ne de Erzincan için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Canikli ise yaptığı konuşmasında, Erzincanlılarla birarada olmadan büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Şölenin hazırlanmasında emeği geçen AYADER yönetimine teşekkür eden Başkan Canikli, Erzincanlıların birlik ve beraberliğinin gurur verici olduğunu da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından şölene katkıda bulunanlara plaket verildi.

Bir çok sanatçının da sahne aldığı şölene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Maltepe Belediye başkanı Ali Kılıç, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçe ve köy dernek başkanlarıyla çok sayıda Erzincanlı katıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Şölen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title