Haberler

Erzincan'dan İdlib'e Yardım

Erzincan’dan İdlib’e 22 ton gıda ve giyim malzemesi gönderildi.

Erzincan'dan İdlib'e 22 ton gıda ve giyim malzemesi gönderildi. Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen ve hayırseverler tarafından yapılan bağışlarla toplanan 22 ton gıda ve giyim malzemesi dualar eşliğinde Suriye'nin İdlib kentine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Camii Kebir önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan

Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Alaattin Önel "Erzincan'dan 48. Yardım tırımızı kimyasal bombalarla vurulan İdlib'e gönderiyoruz.

Bugün insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri İdlib! ve maalesef insanlık bu katliamı ve katliamları kanıksamış durumda. Bugün Dünyanın sözde gelişmiş birçok ülkesi, adaletsizliğin ve zulmün kol gezdiği, Doğu Türkistan'da,Filistin'de, Irak'ta, Libya'da, Yemen'de, Afganistan'da, Keşmir'de, Mısır'da ve oluşturdukları terör örgütleri ile Afrika ülkelerinde yaşanan bu katliamları kendi surları arkasından "bir film izliyormuş gibi" seyrediyorlar. Bu yüzden Suriye aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık ve kuraklık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Savaşın acısını en çok çocuklar yaşıyor. Sesimizi bu zulümlere karşı daha gür çıkaracağız ve son söz olarak İnsanlığın ölmediğini herkese göstereceğiz, insanlığı utançtan kurtaracağız inşallah"

Biz bu coğrafyaları kendi topraklarımızdan ayrı görmüyoruz. Allah bu coğrafyaya birlik ve beraberlik nasip etsin. Allah, bu coğrafyanın birlik ve beraberliği için ümmetin birliği için, adalet ve barış için insanlığın hürriyeti için gayret edenlere zeval vermesin. Bu bizim son feryatlarımızdır. Ey İslam ümmeti ayağa kalkın dirilin yürüyün ve Müslümanları kurtarın. Dava, dilde kalan dua ile değil, eyleme ve davranışlara dönüşen çabalarla salihatlasalih amellerle kazanılır. Allah'ın vaadıdua'yı fiiliyata dökenlerle malını gerekirse canını Allaha satanlarladır. Rabbim yapmış olduğunuz ve yapacağınız yardımları dergahı izzetinde kabul buyursun." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Suriye İdlib Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title