Haberler

Erzincan'da 591 Çiftçiye Makine Alınacak

Erzincan Tarım Müdürlüğü tarafından, 591 çiftçiye makine alınması için sözleşme imzalandı

Erzincan Tarım Müdürlüğü tarafından, 591 çiftçiye makine alınması için sözleşme imzalandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, makine ve ekipman alımlarından 2011 yılında Erzincan genelinde yapılan makine hak edişi kazanan 591 çiftçiyle hibe sözleşmeleri imzalandı.

Vali Abdülkadir Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Erzincan'da tarım sektöründe son yıllarda sevindirici gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Sektördeki sorunların çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Demir,

"Erzincan'da tarım sektörünü geliştiremezsek, bu sektörden para kazanamazsak Erzincan'ı geliştiremeyiz. Bu alanda sağlanacak tüm destekleri gücümüz ölçüsünde çiftçimizin hizmetine sunuyoruz. Yakında Çayırlı bölgemizde Turnaçayırı Barajı'nın inşaatına başlanacak" diye konuştu.

Yoğun tarımsal faaliyet gerçekleştirilen bölgede su sorununa da çözüm bulacaklarını anlatan Demir, Üzümlü bölgesinde tarımsal sulama adına önemli projelerin gerçekleştirildiğini belirterek, el ele vererek daha çok çalışıp sektörü geliştireceklerini vurguladı.

Tarım İl Müdürü Ali Lek de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının Türk tarımında çığır açan bir uygulama olduğunu ifade etti.

Program kapsamında 2006 yılından bu yana Erzincan genelinde 29 tarımsal sanayi tesisinin kurulması için Bakanlıktan onay alındığını anlatan Lek, şöyle konuştu:

"Bu tesislerin birçoğunun yapımı tamamlanmış ve üretime başlamıştır. 4 yıllık süreçte saydığımız bu ekonomik yatırım projeleri için Bakanlığımız Erzincan'a 5. 5 milyon lira tutarında hibe aktarmış toplamda ise Erzincan'a 11. 1 milyon lira tutarında yatırım yapılmıştır. 2011 yılında 591 çiftçimiz bu hibelerden yararlanacaktır.

Bu yıl dağıtacağımız makine ve ekipmanlar için kullanacağımız hibe miktarı 1. 7 milyon liradır. Böylelikle 4 yılda kullanacağımız hibe tutarı 4 milyon lirayı aşmaktadır.

Genel olarak baktığımızda ise programın uygulamasından bu yana ekonomik yatırımlar ve makine-ekipman hibesi olarak Erzincan 10 milyon lirayı aşkın hibe almış olacaktır. "

Konuşmaların ardından Vali Demir, Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan ile Tarım İl Müdürü Lek, çiftçilerle sözleşme imzaladı.

- ERZİNCAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title