Haberler

Erzincan Belediyesi, 5 Bin Kişiye Aşure İkramında Bulundu

Erzincan Belediyesi tarafından kent genelinde çeşitli organizasyonlarda beş bin kişiye aşure ikram edildi.

Erzincan Belediyesi tarafından kent genelinde çeşitli organizasyonlarda beş bin kişiye aşure ikram edildi. Terzibaba mezarlığında başlayan aşure ikram programları Belediye Kültür Evi arkasında gerçekleşen programla sona erdi.

Erzincan Belediyesi tarafından Belediye Kültür Evi arkasında gerçekleştirilen programa Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr İlyas Çapoğlu, Jandarma Komutanı J. Albay Tümay Özgür, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Erzincan Belediyesi Meclis Üyeleri, Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Erzincan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Şahin ve kadın meclisi üyeleri, Cem Evleri yöneticileri, Alevi dedeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Programda Konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy " İnancımız gereği kutsal saydığımız günler, geceler ve aylar var. Muharrem ayı'da bunlardan biridir. Anadolu topraklarında ve dünyanın birçok yerinde yaşayan Müslümanlar olarak aynı değerlere saygı duyarız. Bu topraklarda birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Bayrağımız, kitabımız vatanımız bir. Okadar ortak noktamız var ki bizi ayrılığa düşürecek hiçbir şey yoktur. Muharrem ayı da Ramazan ayı da dünyanın birçok yerinde inancımız gereği ortak değerlerimizdir. İbadetlerimiz Allah katında kabul olur inşallah. Erzincan ülkemizin küçük bir modeli gibidir. Ülkemize fitne sokmak isteyenler işe her defasında Erzincan'da başlamışlardır. Ancak her defasında biz buna karşı koyduk. Bunun en güzel örneği 15 Temmuz gecesi yaşandı. Birkaç saat içerisinde yaklaşık 60 Bin kişi meydanlarda toplanarak darbeye ve darbecilere geçit vermedik. Şer odaklarına birliğimizi dirliğimizi bozmaya asla fırsat vermeyeceğiz." dedi

Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise birlik ve beraberlik mesajları vererek "Alevi öğretilerini okuduğumuzda birbirimizden hiçbir farkımızın olmadığını görünce kardeşlerimizi daha çok sevdim. Erzincan'da birlik ve beraberlik içerisinde, huzurlu bir şekilde yaşıyoruz." Dedi.

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül "Bu gün burada sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. İslamiyet gelmeden önce dünya cahiliye devrini yaşıyordu. İslam ilk Müslümanların sayesinde bu günlere ulaştı. Bunlardan bir tanesi de Hz. Ali idi. Hz. Ali ilmin kapsıydı. Hz. Ali'nin ilmi O'nun çocukları Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in torunları sayesinde bizlere ulaştı. Şunu iyi bilmeliyiz ki bizim birbirimizden farkımız yok. Birbirimizden başka dostumuz da yok. Biz biriz, beraberiz. Bunu tüm dünyaya gösterdik." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri programa katılan davetlilere aşure dağıttılar. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Üniversitesi Erzincan Belediyesi Cemalettin Başsoy Orhan Birdal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title