Haberler

Erzin ve Dörtyol'da Tarım İşçisi Ücretleri Belirlendi

Hatay'ın Erzin ve Dörtyol ilçelerinde turunçgil ve zeytin bahçelerinde çalışacak tarım işçilerinin ücretleri belirlendi.

Hatay'ın Erzin ve Dörtyol ilçelerinde turunçgil ve zeytin bahçelerinde çalışacak tarım işçilerinin ücretleri belirlendi.

Toplantıya Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Erzin Belediye Meclis Üyesi Mitat Bozdağ, Dörtyol Belediye Meclis üyesi Mevlüt Coşkun, Erzin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık. Müdürü İbrahim Kargı, Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Cankat karakurum, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Başkanı İlyaz Kömüt, Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Ali Abacı, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Cemal Talay, Erzin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı M. Nuri Ulu ve İşkur İskenderun Şube Müdürü Mehmet Yüksel katıldı.

Komisyon bahçede yapılacak işin şekli, çalışma şartları ve verilecek ücretlere 16 maddeden oluşan kararı imza altına aldı. Buna göre, kesim işçisi yemek kendinden 38.00 TL., küfe taşıma 40.00 TL., bahçe işi işçik 45.00 TL., budama ve salma sulama işçiliği 50.00 TL olarak belirlendi.

Ayrıca 16 yaş altı çocukları ve 60 yaş üzeri işçilerin çalıştırılmaması için karar alındı. 16 yaş ve üzeri çocuklar için ise 30.00 TL. ücret verilmesi kararlaştırıldı. 16 yaş altı işçi çalıştıranlar hakkında yasal işlem yapılacak. Kararda bir dizi de yasaklar getirildi. Mola saatleri dışında telefon görüşmesi yapmak ve sigara içilmesi de yasaklar arasında yer aldı.

Erzin İlçe Kaymakamı İskender Yönden, komisyon kararının her iki ilçede faaliyet gösteren işçi çavuşlarına muhtarlıklara tebliğ edilmesi talimatı verdi. Herkesin bu karara uyması gerektiğini vurgulayan Yönden, "Bu önemli bir karardır. Aylardır bu karar üzerinde çalışılmakta emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dörtyol Kargı Erzin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title