Haberler

Erü Rektör Vekili Prof. Dr. Çakır, İftarda Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır, iftarda gazetecilerle bir araya geldi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır, iftarda gazetecilerle bir araya geldi.

ERÜ Talas Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftarda konuşan Prof. Dr. Çakır, basının ERÜ'nün başarısında önemli bir yeri bulunduğunu belirtti.

İftara katılan gazetecilere teşekkür eden Çakır, "Birbirimizi ilk defa tanımıyoruz. Dekanlığını yürüttüğüm İletişim Fakültesinde her birinizle temas içerisinde olduk. Fakültemizin gelişmesinde, başarılarında hep sizlerin desteği oldu. Bu iletişimimizi 2002 yılından bu yana arttırarak devam ettirdik" dedi.

Gazeteciliğin onurlu ve prestijli bir meslek olduğunu vurgulayan Çakır, yerel basından birçok tecrübeli gazeteciyi İletişim Fakültesinde ders vermek üzere davet ettiklerini anımsattı.

Mahalli basınla yakınlığın diğer iletişim fakültelerinde bu durumda olmadığını anlatan Çakır, iki tarafın da kapılarının birbirine sonuna kadar açık olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çakır, şöyle devam etti:

"Bundan dolayıdır ki Rektör Vekili olarak Erciyes Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana sürekli destek veren basın camiasıyla birlikte iftar yapmayı yerinde bulduk. Basın camiasına kapılarımız sonuna kadar açık. Basının eskiden olduğu gibi bundan sonra da Erciyes Üniversitesine destek olacağını umuyorum. Üniversitemiz TÜBİTAK'ın yapmış olduğu son araştırmalarda, yenilikçi bir üniversite olarak, 21. sıradan 13. sıraya yükseldi. Bunu daha ileri seviyelere çıkarmak için, özellikle bilimsel ve teknolojik alanda, patent adına ciddi çalışmalar yapılması için bugünden çalışmaya başladık."

Rektörlük seçimleri gelecek aylarda yapılabilir

"Rektör Vekilliğini bir gün dahi sürdürecek olsa yine de çok çalışması gerektiğini" bildiren Çakır, şunları kaydetti:

"Sürekli rektörlük seçiminin ne zaman yapılacağı soruluyor. Şu anda seçim tarihi belli değil. Önümüzdeki aylarda olabilir. Tam olarak tarih veremem. Bu tarihi Yüksek Öğretim Kurulu belirleyecek. O yüzden bu günden seçim tarihini söyleyemiyoruz. Seçim tarihi belirlendiğinde bunu siz basın mensuplarıyla paylaşacağız."

Rektörlüğe aday olup olmayacağına değinen Çakır, "Şu anki pozisyonumda bunu açıklamamın doğru olacağını düşünmüyorum. Ne zaman seçim tarihini açıklayacak olursam, o gün aday olup olmayacağımı açıklamış olacağım. Bunun daha ahlaki ve etik olacağına inanıyorum" dedi.

İftara ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, mahalli ve yaygın basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hamza Çakır Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title