Haberler

Kürkçü'den Arınç'a Yanıt: Dünya Hepimizin Başına Yıkılır

Güncelleme:

HDP'li Kürkçü, Kobani eylemleriyle ilgili "Dünyayı başlarına yıkarız" diyen Arınç'a "Birinin başına yıkılan dünya hepimizin başına yıkılmış olur" şeklinde yanıt verdi.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledileceği yönündeki iddialara, "Bizim böyle bir talebimiz, Öcalan'ın böyle bir talebi yok" dedi.

ARINÇ'A YANIT: BİRİMİZİN BAŞINA YIKILAN DÜNYA...

Kürkçü, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalar nedeniyle basın toplantısı düzenlediğini belirten Kürkçü, Arınç'a tepki gösterdi. Kürkçü, "Böyle başlayan konuşma müzakere masasında bitmez. Biz hükümetle kavga yürütmek değil çözüm ve barış için siyaset yürütme derdindeyiz. Arınç'ın dilinin endazesinin olmadığını anlıyoruz ama daha önemlisi bu dil kendisine partisine temsil ettiği kitleler zarar varan bir dil. Dünyayı başımıza yıkacağından söz ediyor, birinin başına yıkılan dünya hepimizin başına yıkılmış olur" dedi.

"MECLİS ARAŞTIRILMASI AÇILMASINI İSTEDİK"

Toplumsal olaylarda varsa sorumlulukları, bunu inkar etmeyeceklerini belirten Kürkçü, "Atışmalara son verip bizim de hükümetin de varsa sorumluğu, bunun ortaya çıkması için Meclis araştırması açılmasını istedik. Varsa HDP'nin siyasi sorumluğu, bunun ortaya çıkmasından kaçacak değiliz. Yaptığımızın, söylediğimizin arkasındayız. Hata yaptıysak da hata yaptığımızı söyleriz. Bize boyun eğdirmeye, burnumuzu sürtmeye çalışmak, olayları aydınlatmaya ve müzakere masasına hizmet etmez. Biz sorumluluk üstleniyoruz ama herkes bunu sorumluluğu üstleniyor mu?" dedi.

"BİZİM VE ÖCALAN'IN BÖYLE BİR TALEBİ OLMADI"

Bir gazetecinin Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledileceği iddiaları olduğunu sorması üzerine Kürkçü, "Bizim böyle bir talebimiz, Öcalan'ın böyle bir talebi yok. Ancak daha iyi koşullarda, daha çok dışarıyla temasına imkan veren ve toplum temsilcileriyle görüşebileceği bir cezaevinde çalışma imkanına kavuşturulması yönünde bir talep var ve bunda ısrarlıyız. Ama bu söyleneni bilmiyorum. Böyle bir fısıltı varsa bunun anlamı üzerinde düşünülmesi lazım" diye yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Kürkçü Abdullah Öcalan Bülent Arınç Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (10)

ankaralıAdınız Yazın:

kürkçü seni avlarlar canlı canlı derini yüzerler onun için dediklerinize dikkat edin karşınızda artık eski türkiye yok eski hükümetler yok adam gibi adam olun. . .

14
13
yanıtYanıtla
gerek yok:

bu kürkt-çüü zaten onu biz yapıyoruz siz akıllı durun demiş-kırk yıldır evi barkı işyeri yakılan yıkılan çocukları daga kaçırılıp uyuşturucu tarlalarında amele yapılanlar var zaten-kürtçülük adına bir halkın kanını canını malını bu denli yagmalayıp yok eden kendi ırkına yaptıgını kimsenin yapamayacagı bir çakal sürüsü zaten var.

8
4
yanıtYanıtla
Mechul:

CHARLİE BU KADAR BENZERLİK OLURMU

7
4
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

KARDEŞ KUSURA BAKMA AMA ESKİ TÜRKİYE DE BU ADAMI KONUŞTURMAZLARDI BİLE NEYİN EDEBİYATINI YAPIYORSUN SEN ? BUNLARI SİYASEYE SOKAN MECLİSE SOKAN AKP HÜKÜMETİ O YÜZDEN BURADA EDEBİYAT PARÇALAMA AKP TROL ADAM GİBİ DUR.

yanıt0
yanıt0
somko çkel:

ankaralı oğlum git gay sitene takıl klavye silanını ordan sık lan yaratık

yanıt0
yanıt0
ESSAH ATATÜRKÇÜ:

ÜSTÜN DERECEDE SİLAHLANDIRILMIŞ FAŞİST ALMAN ORDULARI 1 EYLÜL 1939 SABAHI POLONYA SINIRLARINI İHLALİ İLE 2. DÜNYA SAVAŞI PATLAK VERDİ. HİTLER DEDİ Kİ dÜNYAYI BOŞ OLARAK YARATAN ALLAH A DÜNYAYI BOŞ OLARAK TESLİM EDECEĞİM DEDİ. BÜYÜK KONUŞTU YÜCE YARATAN ONU PERİŞAN ETTİ. YAHU NEYİN PEŞİNDESİNİZ YIKIN ŞU DÜNYAYI DA İNSANLIK TA KURTULSUN. AYNI SÖZÜN HİTLER İN BEYANINA BENZİYOR. BÖYLE BÜYÜK KONUŞMA SONRA BOĞULURSUN!

5
4
yanıtYanıtla
erol uysal:

Çirkin neşriyat , etek giymeyi öğretiyorsun yandaşlarına . Sonra da efelik yapıyorsun. Niye sen yandın ya, millette yansın. Kabız.

3
5
yanıtYanıtla
cerkez:

hitler in yahudiye yaptigini bu pkk lilara yapacan, bak iranda sesleri cikmiyor cikani asiyor adamlar

1
0
yanıtYanıtla
ATAKAN:

saddamın iranın esadın ışıdın başına yıktınız. . . ARKANIZA gene batıyı alarak yıkarsınız başımıza. . . kalleş yaratıklar

0
0
yanıtYanıtla
cerkez:

5 oyu olan hdp yi o kadar medyalarinizda tasidinizki siz medya hdp nin ücretsiz reklamini yaptiniz , sempatizanlarida patladi, chp nin % oyu var bi arastirsaniz chp den cok bunlar medyatik oldular, Kürt benim kadesim pkk ise terörristtirr

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title