Haberler

Eroğlu: Yanlış Kurban Kesimi Haberleri Abartılıyor

Memleketi Afyonkarahisar'da Bayramlaşma Törenlerine Katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bayramda Yanlış Kurban Kesiminin Yol Açtığı Çevre Kirliliğiyle İlgili Haberlerin Abartıldığını Söyledi.

Memleketi Afyonkarahisar'da bayramlaşma törenlerine katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bayramda yanlış kurban kesiminin yol açtığı çevre kirliliğiyle ilgili haberlerin abartıldığını söyledi. Bakan Eroğlu, “Geçmiş yıllara göre çok güzel bir değişim var. Birkaç münferit hadiseyi alıp da cımbızla çekerek, yaptıklarımızın unutulması yanlış oluyor. Çünkü bütün dünya sanıyor ki her taraf böyle” diye konuştu.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle 2 gündür Afyonkarahisar’da bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şuhut İlçesi’ne bağlı beldelerde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Veysel Eroğlu, ilk olarak geldiği Kayabelen Beldesi’nde, bayramlaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurban Bayramı’nın ilk günü İstanbul Boğazı'nın kırmızıya boyanmasını münferit olaylara bağlayan Bakan Eroğlu, eski kurban bayramlarına göre yaşanan olumsuz olayların oldukça azaldığını söyledi.

Bakanlığın yayımladığı genelgeye büyük oranda uyulduğunu belirten Eroğlu, şunları söyledi:

“Bayramın ilk günü İstanbul'da şöyle dolaştım. Gittiğim yerlerde vatandaşların büyük kısmı, yani yüzde 99'u hakikaten söylediğimiz hususlara riayet etmişler. Ama çok az da olsa maalesef yol kenarlarında yani usulüne uygun olmayan şekilde kurban kesenler de oldu. Ama ben şunu gördüm, geçmiş yıllara göre bu çok az ve bu konuda basınımızın dikkatli olması gerekir. Yani neticede İstanbul dünya başkenti. Yani geçmişle kıyas etmeleri lazım, geçmişe göre çok iyiydi.”

Bir gazetenin haricinde olayların abartıldığını savunan Bakan Veysel Eroğlu, “Esasen şunu söyleyeyim, zaten bir gazetede de yazmış. Geçmiş yıllara göre çok güzel bir değişim var. Birkaç tane münferit hadiseyi alıp da cımbızla çekerek, yaptıklarımızın unutulması yanlış oluyor. Çünkü bütün dünya sanıyor ki, her taraf böyle. Bakın Afyonkarahisar'da böyle bir şeye rastlamadık. Şuhut'a geldik, herkes düzenli bir şekilde yerinde kesmiş kurbanını, kesiyor. Etini fakir fukaraya dağıtıyor” diye konuştu.

‘YANLIŞ KESENLERİ UYARDIK’

Kurallara uygun kurban kesmeyenlerin uyarıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, “Diğer arkadaşlarımızı da ikaz ediyoruz. Bir daha böyle bir şey yapmasınlar. Biraz sıra beklese ne olacak? Kurban kesmek için gerek büyükşehir belediyelerinin gerek ilçe belediyelerinin gösterdiği yerler var. Orada belli bir düzen halinde kesiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan dikkat etmelerini özellikle rica ediyorum. Zaten yakalananlara da ceza veriliyor, bundan sonra böyle bir şey olmasın, inşallah” dedi.

‘HAVRAN'DA YARASALAR ÖLMEYECEK’

Balıkesir’in Havran İlçesi’ne yapılan Havran Barajı’nda 20 bin yarasanın öleceği yönündeki haberleri de yalanlayan Eroğlu, haberlerin maksatlı olduğunu belirtti. O bölgede yapılan çalışmanın dünyaya örnek olduğunu ve büyük paralar harcandığının altını çizen Bakan Veysel Eroğlu, yarasaların sorunsuz olarak yeni yaptıkları mağaralara yerleştirildiğini kaydetti. Bütün canlılara saygılı olduklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “Herhangi bir sıkıntı olmadı, onu özellikle belirtmek istiyorum. Bu durumu istismar ediyorlar. Yani gidip orayı gören yok, ne yaptığımızı gören yok, ne kadar para harcadığımızı bilen yok, mevcut yarasaları yeni mağaralara taşımak için ne kadar gayret içinde olduğumuzu bilen yok. Bunu maalesef takdir etmek lazım. Gerçekten çok çevreci, tabiatla uyumlu bir çalışma oldu” diye konuştu.

'AKAYDIN BAHANE ARAMASIN'

Bir gazetecinin, “Seçimden beri Antalya'da ikinci kez suya zam yapıldı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Akaydın, ‘Bunu bana sormayın. Bu durumun sebebi sayın Başbakan'dır. Hükümet elektriğe zam yapmadığı zaman Antalya'da da su fiyatı yükselmez’ gibi bir açıklama yaptı. Bu konuda ne diyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna Eroğlu, şöyle yanıt verdi:

“Oynamayı bilmeyen gelin yerim dar dermiş, diye bir söz var. Geçmişte de Antalya Büşükşehir Belediye Başkanı vardı. Bakın Ak Parti'li Belediye Başkanı Antalya'yı bir köyden tekrar bir şehir haline dönüştürdü. Raylı ulaşımı gerçekleştirdi, muhteşem özellikte üst geçitler yaptı, atıksu arıtma tesislerinin tamamını inşa etti. Denizler, Antalya'daki sahiller, plajlar mavi bayrağa sahip oldu. Antalya bizim belediye başkanımızın zamanında dünyada ilk 3'e giren mavi bayrak sahibi bir il haline geldi. Antalya'da taşkın koruma tesisleri yaptı. Yani şimdi hem eski fiyatla bu hizmetleri yapıyordu, hem de suya zam yapmıyordu. Elektrik gibi bir bahanesi de yoktu. Kusura bakmasın yani, lütfen hiç kimse kendi yönetimindeki beceriksizliğini başkasına yüklemesin.”

Kendisinin yıllarca görev yaptığı İSKİ Genel Müdürlüğü görevini 1 milyar dolar borçla devraldığını ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, “İSKİ Genel Müdürü iken suya zam yapmadığımız gibi 600 tane tesis açtık. Bakın üstelik hükümet o zaman muhalefetteki bize her türlü işkenceyi zulmü tatbik ediyordu. Buna rağmen İstanbul'un 2040 yılına kadar su meselesini de çözdük, Haliç'i de kurtardık, denizi de kurtardık. Şimdiki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı hazır bir şehir aldı. Dolayısıyla hükümete bir bahane yüklemesinler, elektrik fiyatları da normaldir, çünkü biz elektriğin yüzde 60'ını doğalgazdan sağlıyoruz” diye konuştu.

YAŞLI KADININ ELİNİ ÖPTÜ

Vali Haluk İmga ve yanındakilerle Şuhut İlçesi'nin beldelerini ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Balçıkhisar Beldesi'ndeki bayramlaşma ziyareti sırasında 72 yaşındaki Hatice Çubuk'un elini öptü. Çubuk da, Bakan Veysel Eroğlu'na, ‘Maşallah oğlum’ diyerek sarıldı. Çocuklara her gittiği yerde çikolota ve gofret dağıtan Bakan Eroğlu, daha sonra Karadilli, Çiçektepe, Doğanlı, Yıprak ve Efeköy beldelerini gezip halkla bayramlaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title