Haberler

Ermenistan'la İpler Londra'da Gerildi

Afganistan İçin Toplanan Londra Konferansı'na, Türkiye-Ermenistan Meselesi Damga Vurdu.

Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye ile İsviçre arasında imzalanan protokollerin ruhuna aykırı karar alması ve Türkiye’nin buna karşı çıkması, Afganistan için toplanan Londra Konferansı’na damgasını vurdu.

Londra’da dün akşam saatlerinde Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya arasında birbiri ardına gelen ve toplam 1.5 saat süren diplomasi trafiği yaşandı. Ancak bu trafik de Ermenistan Mahke-mesi’nin protokollerle ilgili aldığı karardan sonra Ankara ile Erivan arasında baş gösteren gergin ortamı yumuşatamadı.

Nalbantyan geri adım atmadı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, mahkemenin kararından sonra Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan’la ilk kez yüz yüze görüşme fırsatını Londra’da buldu. Bu görüşme, Ermenistan yönetimine protokollerden imzayı çekme yetkisi verecek bir yasanın çıkabileceği haberinin ardından gerçekleşti. Davutoğlu, Nalbantyan’a kararın iki ülke arasındaki protokollerin ruhuna ve sürecin özüne aykırı olduğunu belirterek, Erivan yönetiminin protokollere sadık kalacağına dair güvence vermesini istedi. Nalbantyan ise mahkeme kararının protokollerle çelişmediğini savunarak, bu konuda geri adım atmadı.

Ermenistan’ın tutumunda herhangi bir değişiklik olmayınca görüşme 15 dakikada bitti. İki bakan aynı konuyu şubatta Münih’te yapılacak Güvenlik Konferansı sırasında bir kez daha görüşmek için mutabık kaldı.

Rusya kriz için devrede

Davutoğlu, Nalbantyan’la görüşürken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov’la biraraya geldi. Lavrov daha sonra da Nalbantyan’la buluştu. Bunun üzerine Davutoğlu, Memedyarov’la bugün için planlanan görüşmesini öne çekerek, Azeri bakanla biraraya geldi.

Memmedyarov’a Ermenistan Mehkemesi’nin kararıyla ilgili tutumunun son derece net olduğunu bildiren Davutoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da Rusya ziyareti sırasında Medvedev’den Dağlık Karabağ sorununu çözümü için Minsk Grubu’nun hızlanmasını istediğini aktardı. Azeri bakan da son Soçi Zirvesi ile ilgili Davutoğlu’na bilgi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title