Haberler

Ermeni Müzisyen Baba ve Oğul Konser Verdi

Amerika'da Ermeni müziğini yaşatan önemli müzisyenlerden baba Onnik ve oğlu Ara Dinkjian konser verdi.

Amerika'da Ermeni müziğini yaşatan önemli müzisyenlerden baba Onnik ve oğlu Ara Dinkjian konser verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Aram Tigran Kent Konservatuarı'nın organizasyonuyla sanatçılar izleyiciyle buluştu.

Konser öncesinde yönetmenliğini Onur Günay ve Burcu Yıldız'ın yaptığı, Ermenice'de "Hasret" anlamına gelen "Garod" filminin gösterimi yapıldı.

Ud, zurna, ney, darbuka, kanun gibi enstrümanlarla zaman zaman hüzünlü zaman zaman da hareketli ezgiler çalan Onnik- Ara Dinkjian ve ekibi adeta müzikleriyle Ermenileri ve yaşananları anlattı.

Film gösteriminin ardından ilerlemiş yaşına rağmen güçlü sesi ve sahne performansıyla bir saati aşkın süre sahnede kalan baba Dinkjian, Diyarbakır'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ara Dinkjian ise "100 yıl önce bu topraklarda konser vermek ve sizlerle buluşmak bizim için bir hayaldi ve bu gerçek oldu" dedi.

Konserin ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı sanatçılara çiçek vererek kutladı.

"Bu sadece Diyarbakır'a duyulan bir hasret değil, bizim de komşularımıza, kirvelerimize, Ermeni kardeşlerimize duyduğumuz bir hasrettir" diyen Kışanak, bugün bu hasreti bir parça olsun dindirebildiklerini söyleyerek sanatçılara teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Aram Tigran Onur Günay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title