Haberler

Ermenekli 593 Esnafa Kosgeb Desteği

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ermenek maden kazasından olumsuz etkilenen 593 işletmeye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yaklaşık 30 milyon lira kredi kullandırıldığını bildirdi.

MEHTAP YILMAZ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ermenek maden kazasından olumsuz etkilenen 593 işletmeye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yaklaşık 30 milyon lira kredi kullandırıldığını bildirdi.

Işık, AA muhabirine, Ermenek maden kazasından olumsuz etkilenen bölge esnafına KOSGEB tarafından sağlanan desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karaman'ın Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde ekonomik faaliyetlerin tekrar canlandırılması amacıyla "İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği Programı" uygulamasının 16 Mart 2015'te başladığını ve 1 Eylül 2015 tarihinde sona erdiğini hatırlatan Işık, "Ermenek maden kazasından olumsuz etkilenen 593 işletmeye KOSGEB tarafından yaklaşık 30 milyon lira kredi kullandırıldı" diye konuştu.

Işık, acil destek kapsamında verilen kredilerin 6,1 milyon liralık faizlerinin de KOSGEB tarafından karşılandığını söyledi.

KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmelere yönelik olarak uygulanan program hakkında bilgi veren Işık, kredilerde işletme başına üst limitin 50 bin lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Fikri Işık Ermenek Kosgeb Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title