Haberler

Ermenek'teki Maden Faciası Davası

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davada çıkan karara müşteki avukatları ve madenci yakınları tepki gösterdi.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davada çıkan karara müşteki avukatları ve madenci yakınları tepki gösterdi.

Ermenek'te 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili yargılanan tutuklu sanıklar maden ocağının sahibi Saffet Uyar ve teknik nezaretçi Ali Kurt'a, ayrı ayrı 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkemeden çıkan kararı, madenci yakınları gözyaşlarıyla karşıladı.

Madende hayatını kaybeden Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar, kararın ardından gözyaşı döktü.

Dört çocuğunun yetim, kendisinin de dul kaldığını belirten Haznedar, "Çocuklarıma bunu nasıl anlatacağım? Kucağımdaki yavrum babasını hiç görmedi. Bizi mezara soktular. Beni buraya gömdünüz, buradan gitmeyeceğim." dedi.

Karara tepki gösteren müşteki avukatlarından Caner Durak, Ermenek Adliyesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı Yargıtaya taşıyacaklarını söyledi.

Mahkemenin verdiği cezayı çok az bulduklarına dikkati çeken Durak, "Faciada 18 işçi yerin altında hayatını kaybetmiş. Çok daha fazla kar etmek için bu işçiler ölüme sürüklendi. Sorumlular hakkında verilen ceza çok az. Bu karar madenci aileleri ve yakınlarını tatmin edememiş, verilen karar bu açıdan adaletin tecelli ettiği hükmünü taşımaz. Bu kararı kabul etmiyoruz. Hukuka aykırıdır. Olası kasttan hüküm giymesi gereken sanıklar taksirle suç işlemekten ceza almışlardır." diye konuştu.

"İlk günkü acılar tazelendi"

Kararın, madenci yakınlarına ilk günkü acılarını tazelettiğini vurgulayan Durak, "Madenci aileleri gözyaşları ve çığlıklarla ayrıldı. Yakınlarının ölüm haberini aldıkları andaki duyguları yeniden yaşadılar. Davayı Yargıtaya götüreceğiz ve sanıkların en ağır cezayı almaları için uğraşacağız. Madenci ailelerine söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Saffet Uyar Ali Kurt Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası? Şampiyonlar Ligi kim finale çıktı? Real Madrid elendi mi, Bayern Münih elendi mi? Real Madrid Bayern Münih ilk maç kaç kaç bitmişti? Bayern Münih Real Madrid Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maç sonucu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title