Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "MTA'nın sondajı bugün başlamaz. Yalnız kurulumu inşallah biter, ekiplerimiz çalışıyorlar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden ocağında yürütülen çalışmalara ilişkin, "Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) sondajı bugün başlamaz. Yalnız kurulumu inşallah biter, ekiplerimiz çalışıyorlar. Umarız ki bu işlemlere ihtiyaç kalmaz" dedi.

Bakan Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Ermenek'teki maden ocağında yürütülen çalışmaları takip eden basın mensuplarını görev yaptıkları alanda ziyaret etti. Bakanlar, basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp, çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

"İşçilerin ocakta 2 bölümde olduğu söyleniyor, kazı yaptıkları ve kömürü sevk ettikleri yer. Bu doğru mu" sorusuna Bakan Yıldız, "Olabilir. 3 - 4 noktada da olabilirler" yanıtını verdi.

Lütfi Elvan da işçilerin bulunabileceği yerlere ilişkin kendilerine bilgiler verildiğini ama bunların varsayım olduğunu söyledi.

Taner Yıldız, yer altında bir donma söz konusu olup olmadığı sorusunu yanıtlarken, "Yer altında donma söz konusu değil. Kastedilen suyun çekilmesinden dolayı suyun katılaşmasıysa, o olabilir" diye konuştu.

Yıldız, MTA'nın sondajının bugün başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine, "MTA'nın sondajı bugün başlamaz. Yalnız kurulumu inşallah biter, ekiplerimiz çalışıyorlar. Umarız ki bu işlemlere ihtiyaç kalmaz. Biri diğerine mani olmayacağı için ekipler ayrı çalışıyor. İki çalışma birbirinden bağımsız ilerliyor" dedi.

Bakan Elvan da aynı soruya, "Nefeslikte yeni bir problemle karşılaşmazsak, bu hızla devam edersek muhtemelen ihtiyacımız olmayacak. Problemle karşılaşırsak ihtiyacımız olacak" yanıtını verdi. - Karaman

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Ermenek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title