Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Türk İş Genel Başkanı Atalay: "Allah'tan ümit kesilmez ama aldığımız bilgilere göre işçi kardeşlerimizin yaşama şansı zor gözüküyor" "Madenin etrafını gördükten sonra yaşanan onca kazaya ve can kayıplarına rağmen ders alınmadığı görülüyor"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ermenek'te yaşanan maden kazasına ilişkin, "Allah'tan ümit kesilmez ama aldığımız bilgilere göre işçi kardeşlerimizin yaşama şansı zor gözüküyor" dedi.

Atalay, konfederasyona bağlı maden işçileri sendikaları Genel Maden-İş ve Türkiye Maden-İş'in yöneticileriyle Ermenek'te maden kazası yaşanan işletme yürütülen çalışmaları inceleyip, yetkililerden bilgi aldı.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yaşandığı madenin desandresinin yaklaşık 300, galeri uzunluğunun ise 150 metre olduğunu, madendeki su seviyesinin yaklaşık 50 metre düzeyinde bulunduğunu söyledi.

Madende 18 madencinin mahsur kaldığını anımsatan Atalay, "Allah'tan ümit kesilmez ama aldığımız bilgilere göre işçi kardeşlerimizin yaşama şansı zor gözüküyor. Madendeki suyun boşaltılmasının 2 günden önce mümkün olmadığı görülüyor. Arama-kurtarma ekiplerinin madene girmesi ancak suyun boşaltılmasıyla mümkün olacak. Su çekildikten sonra da çamur ya da olası çökmelerin çalışmalara ne kadar izin vereceğini bilmiyoruz" diye konuştu.

Madene dolan suyun önceden bilinmemesinin izahının olmadığını dile getiren Atalay, "Bu su, bir yerlerden buraya geldi. Birilerinin bunu bilmesi, görmesi, hissetmesi gerekiyordu. Aldığımız bilgiler, suyun barajdan gelme ihtimalinin olmadığı yönünde. Suyun eski galerilerden gelme ihtimali üzerinde duruluyor. Madenin etrafını gördükten sonra yaşanan onca kazaya ve can kayıplarına rağmen ders alınmadığı görülüyor" diye konuştu.

Atalay, madenlerdeki çalışma koşullarını da eleştirerek, torba yasayla madencilere 2 asgari ücret düzeyinde maaş verilmesinin işverenlerce çok görüldüğünü söyledi.

Bu düzenlemenin ardından bazı işletmelerde yemek ve servis hizmetlerinin kesildiğini anlatan Atalay, "5 liralık, 10 liralık yemek hizmetini keserek bir şey olmaz. Madencilerin ne şartlar altında çalıştığını gördükten sonra bu tür davranışlar ibretlik" ifadesini kullandı. - Karaman

Kaynak: AA / Yerel

Ergün Atalay Türk İş Ermenek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title