Haberler

Ermenek'te Mahsur Kalan Madenciler Kurtarılmayı Beklemiş

Güncelleme:

Karaman Ermenek'te su basan ocaktan cansız bedenleri çıkarılan 8 işçinin, 15 saat kurtarılmayı bekledikten sonra metan gazından zehirlendiği tespit edildi.

Karaman Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu Köyü'nde Has Şekerler firmasına ait madende su patlaması sonucu ocakta mahsur kalan 8 işçiyi kurtarma çalışmaları 32. gününe girerken, cansız bedenlerine ulaşılan 10 işçinin otopsileri korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

SU DEĞİL GAZ ÖLDÜRDÜ

Yapılan incelemede, su patlaması sonucu yaklaşık 12 bin ton suyla dolan ocakta mahsur kalan işçilerin suda boğulmadığı tespit edildi.

Facianın 10. gününde aynı yerde bulunan 2 işçi ile 22. gününde birbirine sarılı vaziyette bulunan 8 işçinin metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

8 işçinin 3. yukarıbaş denilen bacada tahkimat duvarının üzerine çıkarak yaklaşık 15 saat boyunca kurtarılmayı beklediği öne sürüldü.

YAŞAM ODASI KURTARIRDI

Uzmanlar, facianın yaşandığı madende yaşam odası olması durumunda su baskınından kaçarak tahkimat duvarının üzerine çıkan 8 işçinin kurtulacağını söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde zorunlu olan yaşam odalarında günlük ortalama bir kişinin bütün ihtiyaçları bulunuyor. Bu odalara sığınanlar 30 günün üzerinde yaşayabiliyor. Bu da kurtarma ekiplerinin kaçış odalarına sığınan işçilere ulaşabilmesini için yeterli zamanı sağlıyor.

SORUMLULAR TESPİT EDİLSİN

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında hazırlanan ön bilirkişi raporunda Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün kazadan sorumlu olduğunun tespit edilmesinin ardından ikinci idari soruşturma başlattı. Başsavcılık, Enerji ve Çalışma Bakanlıkları'na kazada sorumlulukları bulunan kişilerin tespiti için yazı gönderdi.

(Kaynak: Bugün)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Karaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (34)

birisi:

1000 odalı saray yapılacağına 1 odalı yaşam odası yapılsın

79
8
yanıtYanıtla
SEZO:

BU HABERİ OKUYAN İŞÇİ, EMEKÇİ KARDEŞLER SEÇİMDE AKP YE OY VERDİĞİNİZ TAKDİRDE YATACAK YERİNİZ YOKTUR. MEZAR KABUL ETMEZ. SARAY PARASI İLE 1300 ADET YAŞAM ODASI YAPILIYORDU.

59
17
yanıtYanıtla
demir:

1000 odalı saraylarda huzur içinde oturabilecekler mi bakalım.

52
7
yanıtYanıtla
SEZO:

SARAY YAPACAĞINIZA YAŞAM ODASI YAPSAYDINIZ GÜNAHTAN KURTULURDUNUZ.

42
9
yanıtYanıtla
vatandaş:

Allah büyük bir gün sizde beklersiniz kurtarılmayı YETKİLİLER!!!!

45
0
yanıtYanıtla
TürkomobilWeb@haberler.com:

Benim memleketimde cumhur baskanligi sarayi olmali benim memleketimde basbakanlik sarayi olmali kõpruler rayli sistemler otoyollar hastaneler okular universiteler imam hatipler olmali nerden bir sey cikarsamda bir kac beyeni alsam diye yirtinanlari goruyorum Ey ak partiyi cekemiyenler sizler saten sevmiyen ler siniz sizler oy vermiyenlersiniz oy veren ler saten cumhur baskanini basbakanini secmistir sizin gibi bir kac sokak serserisi bu vatani ne artilar nede eksiltebilir suan izin kabul olmasi icinde bence duzenli Allah icin namaz kilin ezbere dilden duaniz kabul olsaydi bu fani dunyada calismadan da zengin olunurdu yani sizin gibi itlerin duasI kabul olsaydi gögten etli kemik yagardi

8
37
yanıtYanıtla
Garip:

Hala suçlu arıyorsunuz ya hani. . . . O maden sahipleriyle Otellerde lüx içinde içki içen denetlemecileri bulamıyor musunuz??

40
1
yanıtYanıtla
Türkiyem:

HALKI AÇKEN, GARİBANKEN, İŞ KAZALARINDA CAN VERİYORKEN KENDİSİNİ SARAYLARA LAYIK GÖRÜP SEFA SÜRENLER BİZDEN DEĞİLDİR. . !

31
10
yanıtYanıtla
Nankörlögün geregi yokMobil-IOS:

Gecmisi düsünün geldigimiz noktaya sükür deyin biraz!Akp öncesinde de is kazalari vardi sonrasinda da olacak. Paraleller devleti ele geciremediniz,gelecek 50 yilda geciremeyeceksiniz!Insanlik dramini bile kullaniyorsunuz,dininiz bir yana insanlik da kalmamis sizde.

7
33
yanıtYanıtla
bakmobilWeb@haberler.com:

Butun olum madenleri gozunu para burummuss akplilerin yaziklar olsun vehic ceza bile almiyolar

33
5
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title