Haberler

Erkal, Şire Pazarını Ziyaret Etti

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Şire Pazarı'nın imajının en güzel şekilde planlanması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Şire Pazarı'nın imajının en güzel şekilde planlanması gerektiğini söyledi.

Erkal, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında eski Şire Pazarı esnafını ziyaret etti. Esnaflarla bir araya gelen Erkal, kendisine iletilen sorun ve istekleri dinledi.

Şire Pazarı'nın Malatya için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Ahmet Münir Erkal, "Malatya'mızın çerezlerinin ve kayısılarının en güzel şekilde tehir edildiği ve satıldığı önemli bir mekandır. Bakırcılar Çarşısında olduğu gibi eski binanın üzerine yeni bir giydirme yapılması ve yeni birkaç tadilatla daha değişik bir hala getirmesi planlanmış. Şire Pazarında yapılan bu çalışmalarda Bakırcılar Çarşısında olduğu gibi ciddi bir sıkıntı var. Bu tadilatlar yapılırken esnaflarımızdan büyük paralar alınması ve sanki belediyenin yapmış olduğu bir hizmetmiş gibi aktarılması gerçekten sıkıntılı bir durum. Şire Pazarı hem çevreyoluna bakan hem de şehrin iç kısmına bakan önemli bir noktadadır" dedi.

Erkal, Şire Pazarını modern bir görünüme kavuşturmak için projelerinin olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Şire Pazarının çok daha modern ve imajını, potansiyelini, estetiğini en yüksek seviyede gösterecek şekilde planlanması gerekiyor. Çok zayıf kolonlar üzerine sistemi güçlendirerek ve bunun yapılmasının gösterişe yönelik ve günü kurtarmaya dönük bir yaklaşım olarak görülüyor. Buradaki esnaf arkadaşlarımızın görüşü alınarak buradaki alanın çok özel bir proje ile çok özel bir değerlendirme ve çok özel bir planlama ile yapılması gerekiyor. Çevre yolunun görüntüsü açısından ve şehrin iç kısmanda kalan görüntünün daha hoş bir görüntüye kavuşması ve esnaflarımızın taleplerini en uygun şekilde yerine getirecek şekilde planlanması daha kalıcı ve daha uzun vadeli bir çözümdür ama maalesef binanın üstüne, çok daha zayıf taşıyıcı sistemin üzerine böyle bir giydirmenin yapılmasını yanlış buluyorum. Bu giydirme kalıcı ve sürdürülebilir bir çalışma değildir. Bu çalışma panik halinde yapılan bir çalışmadır. İnşallah buradaki kardeşlerimizin potansiyelini arttıracak daha uygun, güzel ve kalıcı bir projenin hayata geçmesi önemlidir." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Münir Erkal Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title