Haberler

Ergün: 'Avm'ler Denetlenmeli'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 'Rekabet Kurumu'nun Avm'leri Rekabetçilik Açısından Denetleyebilmesi Lazım' Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Alışveriş Merkezlerinin Rekabet Kurumu'nun denetimine açık olması gerektiğini belirterek, ''Rekabet Kurumu'nun AVM'leri rekabetçilik açısından denetleyebilmesi lazım'' dedi.

Karadeniz Ekonomik Forumu'na katılmak için Yalta'da bulunan Ergün, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, AVM'lerin ÇET raporuna bağlanmalarının doğru bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Ergün, Büyük Mağazalar ve AVM Yasa taslağının çok tartışıldığını dile getirerek, ''AVM'nin müşteri ve tedarikçileri ile ilişkileri düzenlenmeli. AVM dediğiniz yer bir pazar. Pazara girişlerle ilgili rekabet kuralları işliyor mu işlemiyor mu? Pazara girebiliyor mu insanlar? Eğer biz size burada büyük bir pazar kurma imkanı veriyorsak, yasal olarak o zaman bu pazarın rekabetçi bir pazar olup olmadığının denetlenmesi lazım. Yani rekabet kurumunun denetimine açık olması icap ediyor. Şu anda Rekabet Kurumu buradaki uygulamaları rekabetçilik açısından denetleme imkanına çok sahip görünmüyor. Rekabet Kurumu'nun o pazarı rekabetçilik açısından denetleyebilmesi lazım'' diye konuştu.

Bu düzenlemeler yapılırken, AVM'lerin özellikle küçük işletmelerin alacaklarını ödemede öncelik vermesi gerektiğine de işaret eden Ergün, küçük işletmelerin paralarını zamanında alabilmeleri gerektiğini anlattı.

Bakan Ergün, sadece AVM Yasası'na bel bağlamanın da doğru olmadığına değinerek, ''Mesleki eğitim, finans kaynaklarına ulaşım, gelişmelere açık olma gibi unsurları da yerine getirmek lazım. Tüm bunlar yapılmadığı taktirde AVM Yasası'nda da neticeye ulaşılamaz. Ancak, AVM'lerin kuruluşu, rekabet ortamların oluşturulması ve küçük işletmelerin koruma altına alınması gibi kriterler getirilmelidir'' dedi.

Yasanın hazırlık aşamasında AVM çalışanlarının dönüşümlü tatil yapmalarını desteklediklerini de vurgulayan Ergün, ''Ancak buna ilk karşı çıkan yine çalışanlar oldu. Bekarlar, en fazla primi hafta sonu alıyoruz diye tepki gösterirken, destekleyenlerin başında ise evliler geldi'' dedi.

-5 PUAN İNDİRİM ZATEN ÖDÜL-

Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılması sonrasında gündeme gelen ''borcunu düzenli ödeyenlerin ödüllendirilmesi'' isteklerine değinen Ergün, ''Zaman zaman ödüllendirme oluyor. 5 puanlık SSK prim indiriminin sadece zamanında ödeyenler için geçerli olduğunu unutmayalım. Vergide de olabilir ama bütçe dengesi izin vermiyor olabilir. Bu düzenleme ile 50 milyarlık bir gelirden bahsediliyor. Borç stoku azalırsa, kamu dengesi daha da sağlıklı bir yapıya kavuşursa vergi de düşer. Özel ödül verilmiyor diye hemen hırpalamak yanlış olur'' diye konuştu.

Bakan Ergün, tüketici kredilerinde KKDF'nin tekrar yüzde 15'e çıkarılması sonrasında ödenmiş kredi taksitlerine ödeme yansıtılarak ''geriye yönelik uygulama olmaz ilkesinin'' delinip delinmediği tartışmalarının sorulması üzerine, kararın tüketici mahkemelerinde alınacağını söyledi.

Ergün, ''KKDF oranıyla ilgili iki farklı görüş var. Maliye geriye yönelik uygulama olmadığını çünkü bundan sonraki kredi taksitlerine yansıtıldığını söylüyor. Tüketici haklarından sorumlu bir bakan olarak şahsi kanaatim geriye uygulanmayabilirdi. Ancak son kararı mahkemeler verir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title