Haberler

Ergenekon Hakimlerine Soruşturma

Adalet Bakanlığı, İşçi Partisi'nin Başvurusu Üzerine Bütün Ergenekon Hakimleri Hakkında İnceleme Başlattı.

Adalet Bakanlığı, İşçi Partisi'nin başvurusu üzerine bütün Ergenekon hakimleri hakkında inceleme başlattı.

HAKİM KÖKSAL ŞENGÜN HAKKINDAKİ İNCELEME

Soruşturma, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Şengün hakkında Ankara'dan postaya verilen iki sayfalık ihbar mektubu nedeniyle başlatıldı. İhbar mektubunda Şengün hakkında 'Darbeci hakim, İşçi Partililerle ilişkisi var'' deniliyor. Zarfın üzerinde Ergenekon davasının sanıklarından İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nden Doç.Dr.Ümit Sayın'ın ismi var.

ÜMİT SAYIN'IN İFADESİ ALINDI

İhbar mektubunda ismi bulunan ve tutuklu yargılandığı davada bir süre önce serbest bırakılan Ümit Sayın'ın ifadesi alındı. Ümit Sayın, mektup yazıldığında cezaevinde olduğunu ve mektuptan haberdar olmadığını söyledi.

TÜM HAKİMLERE İNCELEME

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, yapılan şikayet doğrultusunda harekete geçerek, şikayetlerin içeriğini Teftiş Kuruluna gönderdi. Kurulda, söz konusu şikayetteki iddiaların doğru olup olmadığının belirlemesi nedeniyle Şengül ve diğer Ergenekon davası hakimleri hakkında inceleme başlattı.

200'YE YAKIN İDDİA

Ergenekon hakimlerine bugüne kadar 200'ye yakın iddia ortaya atılmış ancak bunlardan hiçbiri hakkında bugüne kadar soruşturma açılmamıştı.

DİLEKÇE ŞÜPHELİ MAHKEME BAŞKANI ŞENGÜN HAKKINDA İŞLEM YOK

- Başkan Şengün hakkında ortaya çıkan ümit Sayın imzalı şikayet dilekçesi, Sayın'ın müfettişlere "imza da şikayet de bana ait değil" diye ifade verince "hükümsüz" sayıldı. Müfettişler işlem yapmaya gerek görmedi.

- Bugünkü Ergenekon davasına katılan İşçi Partili şüphelilerin avukatı : Mahkeme Başkanı hakkında bir şikayetimiz yok.

Adalet Bakanlığı 13 . Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi. Müfettişlerin dahil olduğu süreç Mahkeme Başkanını hedef alan ümit Sayın imzalı şikayet dilekçesi üzerine başlamıştı. Bakanlık müfettişlerinin ifadesini aldığı Erenekon şüphelisi ümit Sayın söz konusu şikayet dilekçesinin de, içerik ve imzanın da kendisine ait olmadığını söyledi. Bunun üzerine müfettişler Şengün hakkındaki dilekçenin işleme konulmayacağını kararlaştırdı.

"ŞENGüN HAKKINDA ŞİKAYETİMİZ YOK"

Öte yandan bugünkü Ergenekon davasına katılan İşçi Partili şüphelilerinin avukatı habercilerin sorularını yanıtladı. Avukat Osman Aydın Şahin kendilerinin Mahkeme Başkanı adına bir şikayetleri olmadığını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title