Haberler

Ergene'den Kısa Kısa

Ergene Belediyesi tarafından "1. Çocuk Şenliği Satranç Turnuvası" düzenlendi.

Ergene Belediyesi tarafından "1. Çocuk Şenliği Satranç Turnuvası" düzenlendi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaracık Hizmet Binası'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukların gelişimine katkı sağlayacak sosyal projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirterek, "Sosyal projeler kapsamında satranç turnuvası etkinliği sayesinde zeki, akıllı, atak genç nesiller yetişeceğine inanıyorum. Amacımız çocukların küçük yaşta satranca olan ilgisini arttırmak ve savunma olgusunu geliştirebilmektir" dedi.

1. Çocuk Şenliği Satranç Turnuvası'nı her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getireceklerini ifade eden Yüksel, satranç turnuvasına katılım sağlayan tüm öğrencilere ve destek veren ailelerine teşekkür etti.

İki oturum halinde gerçekleşen turnuvaya "Minikler", "Küçükler" ve "Yıldızlar" kategorilerinde yarışan 100 öğrenci katıldı.

Turnuvada, dereceye giren öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından verildi.

- "Üç aylara" doğru

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,  üç aylar dolayısıyla mesaj yayımladı.

Regaib, Mirac, Berat ve Kadir geceleriyle taçlandırılan mübarek üç ayların hayırlara vesile olmasını dileyen Yüksel mesajında Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Bu ayların faziletle donatılmış, sevap aylarının ayağımıza kadar gelmiş olmasını bir şans olarak görülmesi gerektiğini belirten Yüksel, "Dinimizde üç ayların Müslümanlar için değeri büyüktür. Üç aylar ayrılıkların, anlaşmazlıkların son bulduğu, barışın hoşgörünün, kardeşliğin, birliğimizin beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine vesile olması dileğimdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Rasim Yüksel Marmaracık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title