Haberler

Ergene'de Festival Heyecanı

Tekirdağ’ın Ergene Belediyesi tarafından bu yıl 1.si gerçekleştirilen olan Boza Festivali ve Sünnet Şöleni muhteşem bir başlangıçla start aldı.

Tekirdağ'ın Ergene Belediyesi tarafından bu yıl 1.si gerçekleştirilen olan Boza Festivali ve Sünnet Şöleni muhteşem bir başlangıçla start aldı. Halkın yoğun katılım gösterdiği festival kapsamında 155 çocuk sünnet ettirildi. 3 gün süren festivali 15 bin kişi ilgi ile izledi.

BAŞKAN RASİM YÜKSEL "ŞEHİRLERİ ŞEHİR YAPAN KÜLTÜRÜ, SOSYAL YAPISI VE MARKALARIDIR"

Ergene 1 Boza Festivali ve Sünnet Şöleni etkinlikleri Bilal Habeşi Yeşiltepe Camii'nde Mevlid-i Şerif okutulması ile başladı. Gecesinde Açıkhava Tiyatrosu gösterisi ile devam eden gösteriler vatandaşlardan büyük beğeni kazandı. Şölenin ikinci günü; Yeşiltepe Mahallesinde gerçekleşen kortej yürüyüşü halkın alkışlarıyla şölen alanına kadar devam etti. Büyük görsel şölenin yaşandığı kortej yürüyüşü, Osmanlı'nın temsili atlar ve bando ekibinin eşliğinde gerçekleşti. Açılışın ardından sahne alan halk oyunları grubu ve dans ekipleri halkın büyük beğenisini kazanırken, Roman dans ekibi de birbirinden kıvrak dans gösteri ile izleyenleri mest etti. Festivalin ana teması olan boza kurulan stantlarda protokol üyelerine ikram edilirken Başkan Yüksel Ergene halkına ilkleri yaşatacaklarını ve 5 senelik Velimeşe Belediye Başkanlığı döneminde yöresel içecekleri bozanın tanıtımı için büyük çaba gösterdiklerini belirtirken "Şehirleri şehir yapan kültürü, sosyal yapısı ve markalarıdır. Boza bundan sonra Ergene İlçemizin değerlerinden biridir. Ülkemizin birçok farklı yöresinden vatandaşımızın bir arada huzur içerisinde yaşadığı Ergene İlçemiz de bu değeri yaşatacak ve ileriye götüreceğiz" dedi.

BAŞKAN YÜKSEL VE YARDIMCISI YILDIZ'DAN ŞARKILAR

Festivalin resmi açılışının gerçekleştirildiği günün akşamında ses sanatçısı Seda Çakmak sahne alan ilk isim olurken performansıyla Ergene halkının beğenisini kazandı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in Seda Çakmak ile yaptığı düet alanı dolduran binlerce Ergene halkı tarafından alkışlarla karşılandı. Seda Çakmak'ın yaklaşık 1 saat süren konserinin ardından Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu tarafından kendisine plaket takdim edildi. Seda Çakmak'ın ardından sahne alan Burcu Ulukaya davul şovu ile Ergene halkını adeta büyüledi. Birbirinden güzel şarkılarıyla kalabalığı coşturan Ulukaya'nın hareketli şarkılarına Ergene halkı da eşlik etti. Başkan Yüksel'in 2 şarkı seslendirdiği festivalin 2. Gecesinde Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız'da Erzurum Yaylasıyam şarkısını seslendirerek renkli kişiliği ve güzel sesi ile ön plana çıktı. Başkan ve yardımcısının sahne performansları Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak'ında yer aldığı protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı.

FESTİVALİN SON GÜNÜNDE COŞKU ZİRVEYE ÇIKTI

Ergene 1. Boza Festivali ve Sünnet Şöleninin son gününde Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak'ın yanı sıra Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'da protokol arasında ki yerini aldı. Festival alanının dolduran binlerce Ergeneliye hitaben konuşma yapan Başkan Rasim Yüksel "Ergene ilçesinde ilklerin yaşandığına vurgu yaparken şölenin hazırlanmasında emeği geçen tüm belediye personelimi, şölenimize renk katan değerli sanatçılarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Burada çiçeği burnunda yeni ilçemizde, göreve geldiğimizin daha ilk yılında, benim sevgili Ergene halkıma verdiğim sözlerimden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ergene'de neredeyse sıfırdan, yeni bir yapılanma içine girdik. Hızlı bir şekilde eksiklerimizi tamamlama gayreti içindeyiz 'dedi.

Yüksel ayrıca göreve geldiklerinin daha 5. Ayı olduğunu belirtirken "Bazıları akılları sıra sosyal belediyecilik, sadece düğünlere gitmekle olmaz diye, bizi eleştirmeye kalkıp, bize sosyal belediyecilik dersi vermeye kalkıyor. Ben, beni davet eden her vatandaşımın düğününe de giderim, cenazesine de giderim. Biz vatandaşımızın her türlü yanındayız. Yolunu da, alt yapısını da, parkını da yapacağız. Yeri ve zamanı geldiğinde bu şölende olduğu gibi, sünnet şölenlerinde, festivallerde, hep beraber, birlik beraberlik içinde eğleneceğiz' dedi.

ERGENE KIZILTOPRAK "BOZA İLÇEMİZİN MARKASIDIR"

Başkan Yüksel'in konuşmasının ardından sahneye gelen Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise emeği geçen başta belediye başkanı Rasim Yüksel'e ve ekibine teşekkür ederken "Bu tür organizasyonlar halkımızın birlik ve beraberliği anlamında çok önemlidir. Bu anlamda yapılan bu güzel organizasyondan dolayı başkan Rasim Yüksel'i kutluyorum. Birde şu unutulmamalıdır ki yeni kurulan ilçemizde marka yaratma adına yapılan bu organizasyon Ergenemizin geleceği açısından önem arz etmektedir" dedi. Kızıltoprak son olarak tüm Ergene halkına katılımlarından dolayı teşekkür ederken tüm Ergene halkına iyi eğlenceler diledi.

ÜNLÜ SANATÇILARDAN MUHTEŞEM KONSERLER

Ergene 1. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni'nin son günü ünlü sanatçıların muhteşem sahne performanslarına sahne oldu. İlk olarak sahneye çıkan yakışıklı sanatçı Yusuf Güney sıcak tavırları ve birbirinden güzel şarkılarıyla Ergene halkını mest etti. Gençlerin şarkılara eşlik etmesi dikkatlerden kaçmazken konseri yaklaşık 10 bin kişi ilgi ile izledi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel festival anısına Yusuf Güney'e plaket takdim etti.

SANATÇI BETÜL DEMİR "BOZA MİLLİ İÇECEĞİMİZDİR"

Yusuf Güney'in yaklaşık 1 saat süren konserinin ardından sahneye gecenin flaş ismi Betül Demir çoktı. Genç ve güzel sanatçı kıvrak dasları, sahne performansı ve güzel sesiyle dinleyicileri adeta mest ederken Ergeneliler unutulmaz bir gece yaşadı. Ünlü sanatçıya plaketini vermek üzere sahneye gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel genç sanatçıyı Boza Kraliçesi tacını takarak Ergene İlçesinin boza elçisi ilan etti. Betül Demir Başkan Yüksel'in jesti üzerine teşekkürlerini iletirken "Bu güzel gecede Ergene halkı ile buluşmamızı sağlayan şahsınıza ve ekibinize teşekkür ediyorum" dedi. Betül Demir ayrıca Ergene Bozasının milli içecekler arasında yer alması gerektiğini ifade ederken "Başkanımıza faydalarını sorduğumda anlatmakla bitiremedi. Milli içeceğimizin faydalarını bilelim ve sahip çıkalım' ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rasim Yüksel Betül Demir Seda Çakmak Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title