Haberler

Ereğli Esnafı Kosgeb Kredilerinden Yararlanıyor

Konya'da Ereğli ilçesinde Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Cumhur Yaman, KOSGEB Kredilerinden Ereğli esnafının yararlandığını açıkladı.

Konya'da Ereğli ilçesinde Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Cumhur Yaman, KOSGEB Kredilerinden Ereğli esnafının yararlandığını açıkladı.

Ereğli Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı

Cumhur Yaman, geçtiğimiz aylarda oda olarak 60 kişiye eğitim ve sertifika verildiğini kaydederek, proje çalışmalarının devam ettiğini ve 2013 yılında projelerin kabul görmesini beklediklerini ifade etti. KOSGEB Kredilerinden Ereğli esnafının yararlandığını vurgulayan Yaman, sadece Bakkal ve Bayiler Odası olarak değil, Ticaret ve Sanayi Odası ile Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen seminerle bu proje için katılımcılara eğitim sertifika verildiğini kaydetti.

KOSGEB Kredilerinden faydalanmak isteyen katılımcıların öncelikle sertifika alması gerektiğine dikkat çeken Yaman, "Sertifikanın alınmasından sonraki aşamada katılımcı kendi iş yerini açarak KOSGEB'in istediği şartları yerine getirecek. Yapılan denetimlerde uygunluk raporu verilen esnafa KOSGEB kredileri verilecek. Bu müfredatın yerine getirilmesinde belirli bir süreye ihtiyaç var. Bu süreyi iyi değerlendirmek ve uygunluk raporunu almak önemlidir" diye konuştu. 2012 yılında oda olarak 7 adet eğitim semineri verdiklerini de hatırlatan Yaman, Konya'dan sicil memurlarının Ereğli'ye getirilmelerini sağlayarak esnafın kayıt yenileme, kayıt sildirme, sicil yenileme, iş değişikliği gibi konularda esnafın Konya'ya giderek işlemlerini yaptırmalarının önüne geçtiklerini ve işlemleri Ereğli'de gerçekleştirdiklerini de belirtti.

İl Merkezlerinde yapılan TAPDK işlemleri için de girişimde bulunduklarını da aktaran Yaman, bu işleminde Ereğli'de yapıldığını, esnafın sorunlarının çözümünde ilgili kurum ve kuruluşlarla istişare içerisinde olduklarını belirterek, oda olarak hizmet kalitesini artırmak için çalıştıklarını ifade etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kosgeb Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title