Haberler

Ereğli'de Taşevler İçin Çalışmalar Başladı

Konya Büyükşehir ve Ereğli İlçe Belediyesinin ortak projesi kapsamında 3 kişiden oluşan teknik ekip, Taşevlerin röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi için ölçüm çalışmalarına başladı.

Konya Büyükşehir ve Ereğli İlçe Belediyesinin ortak projesi kapsamında 3 kişiden oluşan teknik ekip, Taşevlerin röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi için ölçüm çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 10 gün süre ile Taşevlerde ölçüm yapacak olan ekibin hazırlayacağı rapor doğrultusunda proje çalışmalarının başlayacağı ve Taşevlerin mimari dokusunun ortaya çıkacak şekilde restore edileceği belirtildi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli'nin kanayan yarası olarak gördükleri Taşevlerdeki ölçüm çalışmalarının proje çalışmasının ilk ayağını oluşturduğunu ifade ederek, "Mevcut yapısı itibari ile Taşevleri Ereğli'nin kanayan yarasıdır. Bu yaraya neşter vurmak için Büyükşehir ile birlikte ortak bir çalışmayı ortaya koyduk. Bugün ölçüm çalışmaları yapılıyor. Ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda proje çalışması başlayacak ve taşevlerin restorasyon çalışmasının startı verilecek. Ereğli değerlerine sahip çıktığımızı ve çıkacağımızı her zaman ifade ettik. Bunu seçim sürecinde de seçimin ardından da dile getirdik. ve bugün bu değerler için çalışmalar hızlı bir şekilde başlatılıyor. Taş Evler ile ilgili rekreasyon alanları, sosyal üniteler spor alanları gibi bir çok unsur yapılması için çalışıyoruz. Uzman ekipler tarafından yapılacak olan röleve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları ile bu alanda rekreasyon alanları, sosyal üniteler, spor alanları gibi bir çok hizmeti halkımızla buluşturacağız" dedi.

Başkan Özgüven, Ereğli'nin sorunlarına duyarlı yaklaşan ve sorunların çözümü noktasında kendilerine her türlü desteği sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e de teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özkan Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title