Haberler

Ereğli'de Kadın Çiftçiler Bir Araya Geldi

Konya'nın Ereğli ilçesinde, kadın çiftçiler bir araya geldi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, kadın çiftçiler bir araya geldi.

Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçenin muhtelif köy ve kasabalarından, tarımsal faaliyetler içerisinde önemli görevler üstlenen önder kadın çiftçiler bir araya getirdi.

Kadın çiftçilerin tarımsal konularda eğitim almaları, tarıma bakış açılarının geliştirilmesi, aralarında gerekli iletişimin sağlanması amaçlanarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 8 yıldır düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasında Ereğli'yi temsil edecek kadın çiftçileri belirlemek için toplantı düzenlendi. Toplantıya Kutören, Zengen, Yıldızlı, Gökçeyazı, Kuzukuyu, Çiller ve Belkaya'dan toplam 16 kadın çiftçi katıldı.

Ereğli'nin bitkisel ve hayvansal üretimde her geçen yıl atılım halinde olması dolayısıyla sektörde erkeklerin yanı sıra artık kadın çiftçilerinde etkin rol oynadığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ilçede bin 750 kadın çiftçi bulunduğunu söyledi. Özgüven, "Kadınlarımız her tarımsal faaliyette bizim için önem arz etmekte. İlçe Müdürlüğü olarak bu önemi desteklemek için onları sık sık çeşitli tarımsal faaliyetlerde bir araya getirme gayretindeyiz. Gerek verdiğimiz kadınlara yönelik kurs ve eğitimler, gerekse de onlarla yakından ilgilenen bayan teknik personellerimizin düzenledikleri söyleşi tadında geçen toplantılar aracılığıyla kadınlarda gördüğümüz mevcut tarım potansiyelini harekete geçirmek amacındayız. Ayrıca köy ve kasabalardaki kadın çiftçilerimizin Avrupa Birliği Projeleri, Konya Valiliği, İl Özel İdaresi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteklemelerinden proje üreterek yararlanmalarını istiyoruz. Ereğlili kadın çiftçilerin oluşturduğu bir 'Kadınlar Platformu' oluşturarak kadın çiftçilerimizin sorunlarını tartışmak, bu sorunlara çözüm bulmak ve bu kadınlara yardımcı olabilecek unsurlarla irtibata geçebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Bir araya gelerek mevcut sorunların daha akılcı yöntemler izlenerek çözülebileceğini söyleyen Özgüven, Ereğli'de bulunan kadın çiftçilerde eksik olan girişimci ruhu aşılamak için bu gibi faaliyetlerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplantının ardından kadın çiftçiler birlikte yemek yiyerek Ereğli Müzesini gezdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özkan Özgüven Kutören Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title