Haberler

Erdoğan ve Başbuğ'dan Geceyarısı Zirvesi

Güncelleme:

Ankara'da Sürpriz Zirve

Hürriyet ve Milliyet'te yer alan habere göre, Başbakan Erdoğan önceki gün Malatya gezisinin ardından Ankara'ya döndüğünde Orgeneral Başbuğ, Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi.

Erdoğan ile Başbuğ arasında 1 saat süren sürpriz zirvede, ağırlıklı olarak "Balyoz" davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan muvazzaf ve emekli askerlerin durumu ele alındı.

1 Ağustos'ta yapılacak Yüksek Askeri Şura öncesi yapılan sürpriz görüşme sırasında, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da konuta geldiği bildirildi.

Erdoğan ile Başbuğ arasındaki görüşmede CHP tarafından gündeme getirilen ve "darbelere dayanak" olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin de gündeme geldiği iddia edildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Hatay'da bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i de Ankara'ya çağırdığı ve Başbuğ ile görüşmesinin ardından kendisiyle görüştüğü belirtildi.

Kılıçdaroğlu'ndan Görüşmeye Ağır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı işbirliği yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, ''E-muhtıra AKP'nin tekrar iktidara gelmesi için konulmuştur'' dedi. Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkında 'ihanetin belgesini açıkla' dediği için tazminat davası açtığına sevindiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Dubai'deki anlaşmayı Başbakan'ın yakasına iliştireceğim. Başbakan ülkeyi pazarlıyor'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title