Haberler

Erdoğan: Ulusalcı Geçinenler Önümüzü Kesemediler, Kesemeyecekler (2)

Erdoğan.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nizip İlçesi'nde iç savaşın yaşandığı ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kampını ziyaret etti.

Erdoğan: ULUSALCI GEÇİNENLER ÖNÜMÜZÜ KESEMEDİLER, KESEMEYECEKLER (2)

'FETİH SURİYE HALKI İÇİN YAKINDIR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nizip İlçesi'nde iç savaşın yaşandığı ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kampını ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, kampa gitmeden önce Cumhuriyet Meydanı'nda aralarında Suriyelilerin de bulunduğu yaklaşık 8 bin kişilik topluluğa hitap etti.

Suriyelilere kucak açan Nizip halkını bu davranışı nedeniyle alkışladığını ve takdir ettiğini vurgulayan Erdoğan, Suriye'de halkına terörist diyen rejimi de lanetleyip, "Fetih Suriye halkı için yakındır" dedi.

Suriye hükümet yetkilisinin açıklamasında kendi ülkesinin vatandaşlarını terörist diye tanımladığına vurgu yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye halkı zulme karşı direniyor. Suriye halkı, haklarını elinden alan diktatöre karşı haklarını geri alma mücadelesi veriyor. Suriye halkı insanca yaşamanın, her yerde, her şartta barış içinde yaşamanın mücadelesi içerisinde. Bu özlemi duyanlara terörist muamelesi yapmak, terörist olarak görmek, hiçbir insanda olmayan yaklaşım tarzıdır. Onun için bu rejim lanetlenesi bir rejimdir. Merak etmeyin kardeşlerim, zulüm ile abat olunmaz. Fetih Suriye halkı için yakındır. Şuan itibarıyla 60 bin Suriyeli kardeşimizi öldürdü. Yaralılar yüz binlerce. Çocuk, kadın, yaşlı, acımasızca. Mültecilerin sayısı şu anda 600 bini aştı. Ülke içinde 2,5 milyon. Bununla ayakta durması mümkün değil. Gidecektir. Bunu görüyorum. ve Allah'ın yardımı yakındır, hiç endişe etmeyin. Bunlarla beraber hareket edenler de ayakta duramayacaklardır."

'VATAN TOPRAKLARINDA ASLA AMELİYATA MÜSADE ETMEYİZ'

Başbakan Erdoğan, 11 yıllık Ak Parti iktidarında yapılan hizmetleri anlattı ve hiç ayırım yapmadıklarını söyledi. Yola çıkarken tek millet, tek bayrak dediklerini belirten Erdoğan, "İşte bizim bayrağımız, "780 bin kilometrekarelik vatan toprağında bayrağımıza alternatif üretmek isteyenler karşılarında Ak Parti iktidarını bulurlar. Zira bu bayrak rengini şehidimizin kanından almıştır. Hilal bağımsızlığımızın sembolüdür. Yıldız, şehitlerimizin ifadesidir. Başka ne dedik? Tek millet, tek bayrak, tek vatan... 780 bin kilometre karelik vatan topraklarında asla ameliyat müsaade etmeyiz" dedi.

"KÜRT SORUNU DİYE BİR ŞEY TANIMIYORUM"

Başbakan Erdoğan etnik, bölgesel dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını belirtirken de sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazıları rahat durmuyor. Yahu ne oluyor sana, otur oturduğun yerde? Milletvekili olmak mı istiyorsun, Cumhurbaşkanı olmak mı istiyorsun? Ne istiyorsan ol. Tutturmuşlar Kürt sorunu. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum. Kürtçülüğe hayır. Kürt kardeşlerimizi seviyorum ama Kürtçülüğü reddediyorum. Ben Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla tüm kardeşlerime eşit mesafedeyim. Çünkü biz sizi Allah için seviyoruz. Etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğe hayır. Bu toprak içinde olalım, bir olalım, diri olalım."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda bazı vatandaşları otobüse çağırıp dinledi, annesinin kucağında yeni doğan Suriyeli bebeğe altın taktı. Nizip Belediye Başkanı Ak Partili Hacı Fevzi Akdoğan, Başbakan Erdoğan'a Kuran-ı Kerim ve Filistin Bayrağı hediye etti. Erdoğan, Kuran-ı Kerim'i öperek teslim aldı.

Ak Parti flamaları ve Suriye bayraklarını birlikle sallayıp, tezahürat yapan Suriyelileri gören Erdoğan, Arapça olarak "Selam olsun özgür Suriye'ye" diye selamladı. - Gaziantep / Islahiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Nizip Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title