Haberler

Erdoğan Trabzon İddiasına Cevap Verdi

Güncelleme:

Erdoğan, Fenerbahçe ile Trabzonspor yarışıyla ilgili ortaya atılan spekülasyonlara yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldıktan sonra buradan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün akşam Trabzon'da çıkan bazı olayların ve özellikle seçim sonucunun da bundan etkilenebileceği yorumlarının yapıldığının hatırlatılması üzerine Başbakan, verdiği cevapta, "Yani bunu, böyle bir siyasi kampanyaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Yani böyle bir şeyi bir tür siyasi bir kampanyaya dönüştürmek çok yanlış olur. Çünkü benim bir Başbakan olarak, yani Trabzon'a, spora olan sevgileri sebebiyle verdiğim önem ortadadır, " ifadelerini kullandı.

"BURSA'YA KESİLEN CEZAYI ADİL BULMADIM"

Bursaspor'un Beşiktaş maçı öncesinde bir süre önce yaşanan taşkınlıkla ilgili olarak, "Bursa'da yaşanan olaylar üzücüydü, " diyen Başbakan, bu olaylar sonrasında Bursa'ya layık görülen cezayı da adil bulmadığını belirtti. Erdoğan, altyapısıyla Bursa'nın da Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden güzide bir kulüp olduğunu anlattı. Başbakan, ligi üçüncü bitirmiş olmasından dolayı bu kulübü kutladı.

Dün akşam Trabzon'da çıkan bazı olayların ve özellikle seçim sonucunun da bundan etkilenebileceği yorumlarının yapıldığının hatırlatılması üzerine Başbakan şunları söyledi:

"SİYASİ KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER OLDUĞUNU DUYUYORUM"

"Yani bunu, böyle bir siyasi kampanyaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Yani böyle bir şeyi bir tür siyasi bir kampanyaya dönüştürmek çok yanlış olur. Çünkü benim bir Başbakan olarak, yani Trabzon'a, spora olan sevgileri sebebiyle verdiğim önem ortadadır. Daha önce biliyorsunuz, üniversiteler arasında yapılan orada yarışlar oldu. Şimdi ise yine adeta bir Universiade benzeri oyunlar için Trabzon'u hazırladık. Çok ciddi yatırımlar yaptık ve şimdi yeni yapacağımız bu Akyazı'daki statla birlikte Trabzon'a yapmakta olduğumuz yatırım, 600-650 trilyonu buluyor, belki daha da fazla olacak. Yani bir, adeta böyle sporun, futbolun önemli hareket merkezlerinden biri haline getiriyoruz Trabzon'u. Şimdi bu kadar Trabzon'un altyapısına önem veren bir Başbakan kalkıp da burada farklı bir şey düşünebilir mi?! Yapılmış olan yanlışlar falan olabilir, vardır ama bu yanlışların sorumlusu olarak Başbakan'ı hedef tahtasına oturtmak çok yanlış olur, haksızlık olur. Böyle bir şeyi asla ben kişiliğimle, şahsiyetimle bağdaştırmam ve bu insaf dışı bir şeydir. "

"BİZİM İÇİN BİR İFTİHAR MESELESİ"

Nuri Bilge Ceylan'ın, Bir Zamanlar Anadolu adlı filmiyle Cannes Film Festivali'nde ödül aldığının hatırlatılması üzerine Başbakan, dün gece Ceylan'ı aradığını ve tebrik ettiğini söyledi ve "Yılmaz'a (Erdoğan) da özellikle selamlarımı söylemesini istedim. Gerçekten bizim için bir iftihar meselesi, " dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR'A KUTLAMA...

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yapılan karşılaşmaların ardından sona eren Spor Toto Süper Lig'de, sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe ve averajla ikinci olan Trabzonspor'un kulüp başkanlarını ve teknik direktörlerini telefonla arayarak tebrik etti.

Başbakan Erdoğan'ın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Aykut Kocaman'ı kazandıkları şampiyonluktan dolayı kutlayarak, 18. şampiyonluğunun Fenerbahçe camiasına hayırlı olması dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve teknik direktör Şenol Güneş ile yaptığı telefon görüşmelerinde ise, bordo-mavili takımın sezonun son maçına kadar şampiyonluk yarışının içinde yer alarak takdire şayan bir başarıya imza attığını dile getirdiği bildirildi. Başbakan Erdoğan'ın ayrıca Trabzonspor'a Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de başarılar dilediği ifade edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title