Haberler

Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileriyle İftar Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda bazı üniversitelerin ve liselerin karıştırılmak istendiğini belirterek, "Bunlara fırsat vermeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda bazı üniversitelerin ve liselerin karıştırılmak istendiğini belirterek, "Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Onun için bizim şu anda bu akşam burada toplanan 8 sivil toplum kuruluşumuzun üzerinde çok önemli görevler olduğuna inanıyorum. 1950, 1983 ve 2002 yılları bu bakımdan tarihi dönüm noktalarıdır. Artık bu sancılı dönemin tamamen geride kaldığına inanıyorum. Bugün devletiyle, milletiyle, sivil toplumuyla ve diğer tüm unsurlarıyla gücünü ve imkanlarını aynı hedeflere teksif etmiş bir Türkiye var. Bugün devletiyle milleti aynı hedefler etrafında buluşmuş bir Türkiye var." dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya gelen Erdoğan, birlik, beraberlik ve dayanışma beklediklerini, bunun başarılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Biz bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeş olursak, hep beraber Türkiye olursak bu işi bitiririz. Az önce sayın başkanın ifade ettiği gibi bunlar liseli çocuklara da dadanırlar, başka yerlere de dadanırlar. Niye? Başka çıkış yolları kalmadı. Fakat 'inlerine gireceğiz' dedik, girdik. Bunların da inlerine girdik, paralelin de inlerine girdik. Gireceğiz. Nereden, kimlerden hangi türlü destek alırlarsa alsınlar gireceğiz. Şu anda o şekildeki mücadelemizi de kararlılıkla sürdürüyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 sivil toplum kuruluşunun bir aradaki çalışmalarında hepsinin ortak hedefinin gençlik olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bütün mesele şimdi bizim bu gençliğimizi iyi dokumamız lazım. Bu gençliğimizi asla bunlara kaptırmamamız gerekir. Her şeyiyle bunu başardığımız anda onlar gelecekleri itibarıyla çökmüş demektir. Şu anda Güneydoğu Anadolu'da, ülkemizin dört bir yanında, bu yavrularımızı onların eline kaptırmamak için her şeyden önce itikadi noktada, ibadet noktasında, bu noktada muamelatı bir kenara koymadan ahlaki noktada yavrularımızı çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Burada sadece okullardaki öğretmenlerimiz yeterli değil. Sivil toplum kuruluşlarımızın yapacağı hizmetler de çok önemli. Yapıyorsunuz ama çok daha fazla bir şekilde bunu yapmamız gerekiyor. Diğer tüm sıkıntılarla, krizlerle, saldırılarla Allah'ın izniyle baş ederiz, baş ediyoruz. Yeter ki vicdanımızı, inancımızı, şuurumuzu kaybetmeyelim."

Ziya Paşa'nın sözlerinden alıntılar yapan Erdoğan, dosdoğru olunacağını, gerisinin kolay olduğunu söyledi.

Erdoğan, burada, işlerini dosdoğru yaptıklarına inandığı kuruluşlar ve onların temsilcileriyle birlikte olmanın bahtiyarlığı ve memnuniyeti içerisinde olduğunu dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşlarının önemi

Erdoğan, birlikte iftar yaptıkları 8 sivil toplum kuruluşunu, Türkiye'de bu alanda örnek çalışmalarıyla temayüz etmiş adeta yeni bir sivil toplum modeli ortaya koymuş kuruluşlar olarak değerlendirdiğini anlattı.

İftarda, değerli hayırseverlerin de bulunduğunu belirten Erdoğan, hayırseverlerin bu kuruluşları yalnız bırakmadıklarına ve bırakmayacaklarına inandığını, aynı şekilde belediyelerin zaten bu noktada ellerinden gelen destekleri bu sivil toplum kuruluşlarına verdiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, bu kuruluşların her birinin başkanlarını, yönetim kurullarını, çalışanlarını ve gönüllülerini tebrik etti.

Tarihte vakıf kurumlarının yaygınlaşmasının ve gelişmesinin özellikle Selçuklu ve Osmanlı döneminde gerçekleştiğinin görüldüğünü kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde görülen vakıf kurumları Osmanlı modeli esas alınarak gerçekleştirilmiştir. Diğer ülkeler bizim kurumlarımızı alıp üzerine yerel ve küresel ağlar inşa ederek büyütürken biz kendi tarihimizle, kültürümüzle, medeniyetimizle maalesef kavgalı bir dönem geçirdik. Daha da kötüsü yıkılanın yerine yenisi, daha iyisi, daha doğrusu inşa edilemedi. Değişim mevcudun üzerine bina edilirse hayırlı sonuçlara vesile olur. Bizde ise değişim adeta geçmişle bağların bıçak gibi kesilmesi şeklinde gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Milletimizin istiklal ve istikbal arzusuyla başlattığı ve çok büyük fedakarlıklarla sonuçlandırdığı mücadelesinin mesajı çok açıktır. Bu mesajın içerisinde kesinlikle milletimizin inancıyla, kültürüyle, tarihiyle kavgalı bir rejim arayışı yoktur. Dönemin tek partisinin etrafında kümelenen zamanla kurucu lideri de dışlayan bir zümre kendi hayallerini koskoca bir millete dayatmaya kalkmışlardır. İşte tek partili dönemle, çok partili dönemin o aradaki değerlendirmesini, incelemesini yaparsak bunu çok açık ve net görürüz. ve o dönemde bu milletin değerleriyle nasıl istihza ettiklerini, dinimizle, inancımızla nasıl istihza ettiklerini şöyle biraz incelersek çok açık ve net görürüz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin hayalleriyle, milli şef ekibinin hayallerinin kesinlikle aynı olmadığını, binlerce yıllık tarihi birikime arkasına dönen bu anlayışın millet tarafından benimsenmediği gibi tam tersine her fırsatta tasfiye edildiğini, geriletildiğini anlattı.

İstanbul'da faaliyetlerini sürdürdüğü Yıldız Sarayı'nın kumarhane, meyhane olarak kullanıldığını ifade eden Erdoğan, sarayı inşa eden Sultan Abdülhamid'in kaleminin ne yazık ki kendi hal fermanının imzalanmasında kullanıldığını söyledi.

"Bu kadar ahlaksızca, bu kadar adice, bu kadar alçakça bunlar bizim ecdadımıza saldırmışlardır." diyen Erdoğan, Adnan Menderes'e de farklı davranılmadığını, aynı şeyin uygulandığını, arkadan gülüp kahkaha attıklarını anlattı.

Erdoğan, "Bunların kim olduğunu, kimlerin takıntısı, kimlerin dizisi olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Ama bunu bizim bu genç kuşaklara, neslimize anlatmamız lazım. Şu anda bazı üniversiteleri karıştırmak istiyorlar. Liselerimizi karıştırmak istiyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Onun için bizim şu anda bu akşam burada toplanan 8 sivil toplum kuruluşumuzun üzerinde çok önemli görevler olduğuna inanıyorum. 1950, 1983 ve 2002 yılları bu bakımdan tarihi dönüm noktalarıdır. Artık bu sancılı dönemin tamamen geride kaldığına inanıyorum. Bugün devletiyle, milletiyle, sivil toplumuyla ve diğer tüm unsurlarıyla gücünü ve imkanlarını aynı hedeflere teksif etmiş bir Türkiye var. Bugün devletiyle milleti aynı hedefler etrafında buluşmuş bir Türkiye var." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title