Haberler

Erdoğan'ın Mitingine Devletin Harcadığı Parayı Valilik Açıkladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye oy istediği mitinglerin maliyeti tartışılmaya devam ediyor. Mersin Valiliği Erdoğan'ın ilde düzenlediği mitingin maliyetini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'de yaptığı mitingin belediyeler ve il teşkilatı hariç olmak üzere sadece valiliğe maliyeti 172 bin TL oldu. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Erdoğan'ın yaklaşık 50 mitinginin toplam maliyetinin tahmini 10 milyon TL olduğunu öne sürdü.

VALİLİK AÇIKLADI

Mersin Valiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sürecinde Mersin'de yaptığı mitinge ilişkin CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın bilgi edinme başvurusuna yanıt verdi. Valilik mitingin 172 bin 714 TL'ye malolduğu bildirildi. Vali Vekili Cezmi Türk Göçer imzalı yanıtta, şunlar kaydedildi:

KALEM KALEM ANLATILDI

"Valiliğimizce afiş bedeli olarak 4 bin 238 TL harcama yapılmıştır. Mersin dışından gelen ekipler için valiliğimizce; konaklama ve ağırlama bedeli 15 bin TL ve araç kiralama bedeli 19 bin 794 TL olmak üzere toplam 35 bin 976,30 TL ödeme yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın halka hitaplarında kullanılan platformun hazırlanması için valiliğimizce 110 bin TL ödeme yapılmıştır. Ayrıca halka dağıtılmak üzere alınan Türk bayrağı için 22 bin 500 TL harcama yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın 3 Haziran tarihinde Mersin'de yaptıkları halka hitaplarında valiliğimizce toplam 172 bin 714,30 TL ödeme yapılmıştır."

"KABUL EDİLEMEZ"

Atıcı konuyla ilgili olarak, "Seçim sürecinde Erdoğan AK Parti'ye oy istedi. Mersin'deki mitingi de büyük bir şaşa ile yapıldı. Kendi gözlerimle yüzlerce aracın çevre illerden taşındığını gördüm. Cumhurbaşkanlığının kendi bütçesi var. Bu yetmiyor örtülü ödenek var. Bu da yetmiyor yerel yönetimlerin kendi bütçesi harcanıyor. Belediyeler hariç olmak üzere sadece valiliğin bütçesinden 172 bin TL harcanıyor. Bu para yoksullara yardım bütçesinden kesiliyor ve AK Parti'ye oy istemek için kullanılıyor. İllerin bütçesinden 10 milyon TL'ye yakın bir para harcandığını tahmin ediyorum." dedi. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Aytuğ Atıcı Ak Parti Mersin Politika Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (37)

Karaca:

Haram zıkkım olsun, devletin vergisi nerelere harcanıyor. İki dünyaları da başlarına yıkılsın.

14
1
yanıtYanıtla
EL LOCO:

10 MİLYON LİRA NEDİR Kİ YA ÇEREZ PARASI ÇEREZ (ONLAR İÇİN)

13
0
yanıtYanıtla
OS:

bu milet açiken sen cumhurbaşkanı olmuşsun yerinde durmuyorsun allah sana ve evlatlarına inşalah bela veri

10
1
yanıtYanıtla
hakım haram olsunmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

hakım haram olsun

9
0
yanıtYanıtla
YAŞŞŞASIN AKPmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Helal i hoş olsun halkın adamı, hakkın aşığına. Seninleyiz sn cumhurbaşkanımız! Nasıl da bir mitingin maaliyetini sn cumhurbaşkanımıza provokasyon amacıyla kullanıyorlar. Allah sn cumhurbaşkanımız a iftira atanları bildiği gibi yapsın.

2
7
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu ülkeyi tayyip Erdoğan zenginleştirdi birazda harcasın helal olsun krizler unutuldu bırakın yatırım yapmayı krizleri aşamadık geçmişi hemen unutuyoruz

2
6
yanıtYanıtla
özdemir:

helal olsun uzun adam söyle merak edenlere bir dairem var satar öderim o parayı çekemeyenler çatlasın sen devam et arkandayız

1
7
yanıtYanıtla
kasmmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Aynen biz yine oy verirz 50 yilda yapilamayanlari 13yilda calarak yaptiysa ben yine ona oy verirm calmaya devam etsin

3
5
yanıtYanıtla
Dr:

Akkoyunlara zehir zıkkım olsun

6
1
yanıtYanıtla
antichplimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sözcü ve chp yaftalaması halkın iradesi ortada chp kendilerinin devlete verdikleri zarar bu mitinglerin binde biri değil boş işlerin partisi bugün akp gider başka parti gelir chpnin iktidar hayali bir yüzyıl daha uzak çünkü chp halkına hizmet eden siyasi parti değil

2
5
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title