Haberler

Erdoğan'ın da Resmini Çizen Ünlü Ressam Ölü Bulundu

Güncelleme:

Bir dönem Aydın'ın en ünlü ressamlarından olan, Erdoğan'ın da annesi ile portresini çizen 67 yaşındaki Halit Karahalil sokakta ölü bulundu.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde alkol nedeniyle yuvası dağılan ve 15 yıldan bu yana kimsesiz olarak sokakta yaşayan, bir dönem ilçenin en ünlü ressam ve tabelacılarından olan 67 yaşındaki Halit Karahalil ölü bulundu. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la annesinin portresini çizen Karahalil'in geride bıraktığı hayat hikayesi yürekleri burktu.

POLİS VE 112 ACİL SERVİSİ ARANDI

Geçen 22 Haziran'da saat 22.00 sıralarında Denizli- Aydın Karayolu'nun Nazilli ilçesi Yeni Sanayi Mahallesi kenarındaki elektrik trafosu altında bir kişinin hareketsiz yattığını fark eden Özgür Kalenderoğlu, durumu polis ve 112 Acil Servis'e bildirdi.

KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Sevk edilen sağlık ekipleri, üzerinden Halit Karahalil adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ile 230 lira para çıkan kişinin öldüğünü belirledi. Savcı ve hükümet tabibinin yaptığı ilk incelemede Karahalil'in 49 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle kalp krizinden öldüğü tespit edildi. Karahalil'in cesedi Nazilli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

ÇOCUKLARI CENAZESİNİ TESLİM ALMADI

Karahalil'in, boşandığı eşi ile 2'si kız 3 çocuğunun bulunduğunu tespit eden polis, hastane morgunda bekletilen cenazeyi teslim etmek için aile bireylerine ulaştı. Ancak, çocukları, yıllardır babalarıyla konuşmadıkları icin cenazeyi teslim almak istemedi. Polis, bunun üzerine Karahalil'in başka ilçelerde yaşayan 3 kardeşinden Kuşadası'ndaki Erol Karahalil'e telefonla ulaşıp, durumu bildirdi.

3-5 YAKINI DIŞINDA KİMSE CENAZEYE GELMEDİ

Erol Karahalil, İzmir'de oturan ablası ile birlikte Nazilli'ye gelerek ağabeyinin cenazesini teslim aldı. Karahalil'in cenazesi hastanenin gasilhanesinde yıkandıktan sonra Karaçay Mahallesi'ndeki Çarşı Camisi'ne getirildi. Üç beş yakını dışında kimsesi gelmeyince cenaze namazı cami cemaatinin de katılımıyla kılındı. Talihsiz adamın cenazesi daha sonra sessizce Eğriboyun Mezralığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

HAYAT ÖYKÜSÜ YÜREKLERİ DAĞLADI

Kardeşleri ve çocukları olmasına rağmen yıllardan bu yana sokaklarda hayatta kalma savaşı veren ve oldukça sıcak bir haziran akşamında bir elektrik direği altında yaşamı son bulan 67 yaşındaki Karahalil'in ölümünün ardından ortaya çıkan hayat öyküsü yürekleri dağladı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN RESSAMLARDAN BİRİYDİ

Ailesi Yunanistan göçmeni olan Halit Karahalil, Sümerbank'ta çalışan babası tarafından 'meslek sahibi olsun' diye ilçenin tanınmış tabela ustasının yanına işe yerleştirildi. Resim yapma yeteneği sayesinde kısa zamanda işi öğrenen Karahalil 1975 yılında, 26 yaşındayken geldiği Aydın ve yöresinin o dönemlerde en çok tercih edilen tabela ressamlarından biri oldu.

ALKOL YÜZÜNDEN 23 YILLIK EVLİLİĞİ BİTTİ

O yıl evlenen Karahalil'in bir yıl sonra doğan ilk kızı 6 aylık olduğunda yakalandığı hastalık yüzünden öldü. Karahalil'in 18 yıl süren evliliği boyunca ikisi kız olmak üzere üç çocuğu daha oldu. Ressamın alkole olan düşkünlüğü nedeniyle 23 yıl önce evliliği bitince, yalnız yaşamaya başladı.

SOKAKLARDA YAŞAMAYA BAŞLADI

İlk zamanlar iş yerinde yatıp kalkan ressam, dükkan kirasını da ödemekte zorlanınca Bağkur'dan emekli olup, iş yerini kapattıktan sonra sokaklarda yaşamaya başladı.

ERDOĞAN'IN ANNESİYLE PORTRESİNİ ÇİZİP YOLLADI

Sokaklarda yaşamaya başlayan Ressam Karahalil, sipariş üzerine karakalem portreler çizip, satmaya başladı. Karahalil, dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında ölen annesi Tenzile Erdoğan'la birlikte çekilmiş fotoğrafı gazetelerde yayımlanınca, portrelerini çizip Başbakanlığa yolladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tenzile Erdoğan Karahalil Aydın 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title