Haberler

Erdoğan Heyalan Bölgesinde

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan Sel Felaketinin Meydana Geldiği Rize'nin Gündoğdu Beldesi'ni Ziyaret Etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos'ta sel felaketinin meydana geldiği Rize'nin Gündoğdu Beldesi'ni ziyaret etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Erdoğan, "Sabır, sabır. Sorunlarınız çözülecek. Arkadaşlarımız sizin için çalışıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan bugün öğle saatlerinde Başbakanlık'a ait ANA uçağıyla geldiği Trabzon'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait iki helikopterle Rize'ye hareket etti. Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, selin meydana geldiği bölgeyi havadan inceledi. Helikopterler daha sonra Rize Jandarma Komutanlığı pistine indi. Buradan karayoluyla selin meydana geldiği Gündoğdu Beldesi'ne giden Erdoğan, yıkılan evlerin bulunduğu Yıldız Sitesi mevkiini ziyaret etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Erdoğan, kendisine sarılan yaşlı kadınlarla sohbet etti, yıkılan binaları inceledi.

Gündoğdu'da hemen hemen yıkılan her evin önünde duran Erdoğan, yanına gelen herkesin sorununu dinlemeye çalıştı. Bu sırada Başbakan'ın yanına gelen Gülen Yazıcı, "Bizim evimiz arka tarafta. Yoldan geçip gitmeyin. Bizi de dinleyin" dedi. Erdoğan, bir süre dinlediği Yazıcı'nın sorunlarının çözülmesi için yetkililere talimat verdi ve "31 ailenin evi yıkıldı. Her türlü yardım yapılacak, Yeni evlerine kavuşana kadar kira yardımıda yapılacak" dedi.

Daha sonra bu sabah cesedi bulunan Salim Bilgin ve damadı eski muhtar Osman Kutay'ın cesetlerinin bulunduğu arazinin yanına giden Başbakan Erdoğan'ın etrafının korumalar ve basın mensuplarıyla çevrili olması vatandaşları kızdırdı. Bir vatandaş, "Başbakan buraya halk için geldi, bizim için geldi" diye bağırdı. Vatandaşı yanına çağıran ve sorunlarını dinleyen Erdoğan, "Sabır sabır. Sorunlarınız çözülecek. Arkadaşlarımız sizin için çalışıyor. Herkesin sorunları tabii ki çözülecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, Salim Bilgin'in evinin önündeki kalabalığın yanına giderek yakınlarına da başsağlığı diledi.

Erdoğan ve beraberindeki bakanlar son olarak Veliköy Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Jiple Veliköy Vadisi'ne çıkan Erdoğan, burada yol açma çalışmalarında bulunan işçilerle görüştü, vatandaşların sorunlarını dinledi. 74 yaşındaki Hakkı Koloğlu, Başbakan'ı 'sarma dolma' yemeye davet edince Erdoğan, "Şimdi cenazeye yetişeceğim. Bir dahaki sefere gelirim ama satır altı kıymadan yapılanı severim" dedi. Erdoğan ve bakanlar daha sonra bu sabah cesedi bulunan Salim Bilgin'in Hamidiye Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

Ömür Avcı- Muhamet Kaçar- Osman Şişko- RİZE- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title