Haberler

Erdoğan'dan TÜSİAD'a Muhatap Cevabı: Bundan Sonra Ben Yokum

Güncelleme:

Haluk Dinçer'in "TÜSİAD'ın muhatabı Cumhurbaşkanı değil başbakandır" sözlerine kızan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem muhatap değiliz, davetlerine katılmayız." dedi.

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in 'Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın muhatabı Cumhurbaşkanı değil başbakandır" sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem biz muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız" dedi.

"BUNDAN SONRA BEN YOKUM"

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, dün Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan söyleşisinde "Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın muhatabı zaten cumhurbaşkanı değildir, TÜSİAD'ın muhatabı başbakandır. Bizim çalışma alanlarımızla ilgili bakanlardır... Bizim ilişkilerimiz artık Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden devletin başı ve Türkiye'nin özgür, bağımsız, etkili bir iş dünyası örgütü ilişkisidir" demişti.

Dinçer'in bu sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaretinde de gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan bu sözlerle ilgili olarak bundan sonra TÜSİAD'ın davetlerine katılmayacağı mesajını verdi. Erdoğan'ın "Madem muhatap biz değiliz, bundan sonraki davetlerine katılacak bir muhatap bulurlar" sözlerini toplantı sırasında salonda bulunan isimlerle paylaştığı öğrenildi.

TAŞERON İÇİN TALİMAT

Türk-İş yönetimi, görüşmede Erdoğan'a çalışma hayatının sorunlarını aktaran bir rapor da sundu. Talepler arasında madenlerin denetimi, asgari ücretin artırılması, çalışanlardan yapılan vergi kesintileri de yer aldı. Erdoğan'a sunulan dosyada, kamuda asıl işi yapan taşeron işçiler de yer aldı. Karayolları gibi bazı kurumlarda söz konusu gerekçeyle dava açan taşeron işçilerin mahkemeyi kazandığı ve kamunun milyarlarca liralık bir tazminat yüküyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Türk-İş yönetimi "Bu konuda adım atılmalı" dedi. Erdoğan'ın ise "Gereken neyse yapılsın" diyerek taşeron işçiler konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdiği öğrenildi. Diğer konularla ilgili de notlar alan Erdoğan'ın taleplerin de değerlendirilmesini istedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türk İş Komik - İlginç Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500

Yorumlar (145)

KATILMA SAKINMobil-IOS:

Sakın katılma cumhurbaşkanım çok şey kaybedersiniz.Bari bi ordan eksik olun.Heryeri batırdınız zaten.eskiden söylediklerinizi şimdi yalanlıyorsunuz.Bence siz cumhurbaşlanlığınada katılmayın.

54
30
yanıtYanıtla
T.C Bozkurt:

Çokta lazımdın , sanki sensiz olmayacak. . .

53
30
yanıtYanıtla
BETONCU:

DAVETLERE KATILMAYACAKMIŞ. ÇOOOOOK ÜZÜLDÜK

55
26
yanıtYanıtla
mhp-ülkücü:

2 YIL önce bu ülkede çift başlılık olmaz deyip abdullah güle rest çeken rte şimdi aynısının alasını yapıyor. .

56
23
yanıtYanıtla
mehmetöz:

aksığırlar ne diyeceksiniz bu gerçeğe, neredeyse sayın Abdullah gülü paralelci yapacaktınız ezikler.

yanıt6
yanıt1
ANTİAKAPEKAKA:

KIRMIZIYA BASAN GERİZEKALI YOBAZLAR! ADAMIN YANLIŞ SÖYLEDİĞİ BİŞEY Mİ VAR ACABA? YOKSA SİZ SIĞIRLIKTAN GÖREMEDİĞİNİZİ İTİRAF MI ETMİŞ OLUYORSUNUZ BU SAYEDE!

yanıt6
yanıt1
reel:

adamsın haluk başkanım yola devam.

48
24
yanıtYanıtla
Cibilli Cibili:

küstüm ! demiş kısaca. . . . Oynamıyorum, oynamıyorum işte. . . .

42
22
yanıtYanıtla
Yavuz SelimMobil-IOS:

HIC KONUSMADAN ISINI YAPSA TÜRKIYE DAHA HUZURLU OLUR,LÜTFEN BILDIRIN.

48
13
yanıtYanıtla
tuğce kazaz:

helal be asaletin yeter

36
12
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title